bugün

ankara

ankara'nın en güzel yanı istanbula'a dönüşüdür sözünü sonuna kadar haklı çıkaran şehir. bu sözden sıkılan ve eleştiren ankaralılar var hatta behzat ç. bir bölümünde "gidin o zaman" türü bir şeyler söylemişti. kusura bakmasınlar ama zaten mecbur olmayan adam ankarada neden yaşar çözemedim ben.

görülen en bariz şey çok eski bir şehir olması. yani binalar, yollar, üst geçitler, her şey eski. bazı kişiler twitterda vakit geçirmekten kente bir şeyler yapmayı unutmuş sanırım.

bir tane meydan * ve burdan ayrılan 3-4 tane caddesi var. her yeri yürümek 2 saat sürer, araba veya otobüsle gitmek de aynı. caddeleri dar olduğu için trafik sıkıntısı var. ayrıca benim denk geldiğim otobüs şöförleri medeniyet olarak istanbuldan 20 yıl geride. öyle ki adam inecek yolcu varken 2 durak boyunca durmadı, bir diğeri de 30 derece sıcakta klima yerine kalorifer açtı ve 10 dk kadar kapatmamakta ısrar etti. metro desen zaten 4-5* duraktan ibaret hafif raylı sistem.

güzel bulduğum tek yanı ise kaldırımların çok geniş olması. biraz mecburiyetten de olsa herkes yürüyor ve dikkatimi çeken bir konu da insanların kilolu olmaması. o kadar yürümeye kilo kalmıyor tabi. ayrıca istanbula kıyasla ucuz bir şehir ama hangi şehir istanbuldan pahalı ki zaten ?

bir istanbullu olarak beni en çok şaşırtan şey ise deniz olmaması * yani aslında deniz olsa 1 hafta falan yaşanılır bir şehir*. zaten her yere yapay göller ve süs havuzları yapılmış, başka türlü halkın su görme şansı yok. yeterince yeşil alan da yok, yol kenarlarında olan ağaçlar da yeşil değil zaten, şehrin mat görüntüsüne ayak uydurmuşlar.

sonuç olarak mecburiyetten 24 saatimi geçirdiğim ankara hakkında fikirlerim bunlar. hadi ordan diyenler olacak eminim ama kendilerine bir sorsunlar, başkent olmak haricinde ne özelliği var ?
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026