bugün

evil dead

imdb ve özellikle ekşi sözlükte yer alan yorumlarıyla şaşırtmış filmdir. Açıkçası ben sevgilimle gittim hatta filmi ben seçtim o nedenle sürekli savunma ihtiyacım vardı lakin savunması gayet zordur.

--spoiler--
Senaryo ile başlamak gerekirse gelmiş geçmiş en klasik korku filmi senaryosu demek mümkündür. Bir grup genç toplanıp ıssız bir yere gider, orada bir tane fırlama lanetli bir şeyi bulu ve kurcalar sonra herkes patır patır ölür esas kız veya esas oğlan kurtulur. hele ki şu kitabı okuyan sarışın herif her bulduğu kelimeyi sesli okumasa hiç sorun yok, illa ki sesli okuyacak hele ki okuma dendiğinde kitaba. Ayrı bir konu ise, kitabın mahiyeti tabiki. yahu kitabı tellere sarmışsın tamam da niye orta yere bırakıyorsun, göm gitsin. kitap da kullanma kılavuzu mübarek kim yazdıysa neden yazdıysa belli değil. hani şeytan tarafından yazıldıysa kendisinin öldürme şeklini neden yazmış... neyse.

karakterler gayet klasik ve düz. bir esas kız madde bağımlısı bir de sarışın adamla esas kızın abisi arasında bir gerilim var ama hiç üstünde durulmamış. tabi ortamda bir hemşire bulunması hikayeyi renklendirmiş ama o kadar.

yani özel efekt kan çamur asmak kesmek çiviler ile biraz şiddet ve iğrençlik kullanarak duygulara hitap etse de bence bu komedi filminde osuruğa düşen adama gülmek gibi bir şey.

netice olarak; herhangi bir korku filminden farkı olmayan ve fikrimce takdiri hak etmeyen bir film olmuş.

edit: 2013 filmi için yazılmıştır
--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar