bugün

caterpillar

90'lı yıllarda moda olan ve insanların tek tip giyinmesinin yolunu açan en büyük markalardan biri caterpillar.
bu botlar da tornadan çıkmış gibi gözükmemizin sorumluları. bildiğim kadarı ile caterpillar aslında iş makinası/makinesi üreten amerikalı bir şirket. bu adamlar, kendi ceo'larını, mühendislerini en güzel yemeklerle besler, en kaliteli giysileri giydirir, en dolgun maaşları verirmiş.

tabi işçilerini de unutmazlarmış. karda kışta ayacıkları üşümesin diye ayakkabıların en kralını yapmaya karar vermişler. iş makinesi/makinası renginde, dayanıklı, su geçirmez, kar tutmaz, üşütmez terletmez bir bot yapmaya karar vermişler.
ama yanlış bilmiyorsam, türkiye'de satılan caterpillar marka botlar, türkiye'de üretiliyor. yeşil kundura diye bir firma tarafından. çok fena sallıyor da olabilirim sabahın bu vakti. hiç uyumadım, ondan uyduruyor da olabilirim. sonuçta bu sitede yazanların hiçbiri doğru değildir ve yazılardan yazarlar sorumludur.

bir de bu botları alamayanlar için daha ucuza birkaç marka vardı. greyder mesela bunlardan biri. aklımda kalmış. aynı tip botlardı. o dönemlerde zaten hemen her evde kemer sıkma politikası olduğundan (kdv olayları falan) millet alamıyordu caterpillar.
greyder'ler ile idare ediyorlardı.

ben şahsen zorla aldırmıştım caterpillar.
zaten çocukluğumda da bir botum, bir yazlık ayakkabım, bir de yaz kış giyebileceğim bir ayakkabım vardı. 3 ayakkabı ile ergenlikten çıktım yahu ben.

sonra gelsin timberland'ler, harley davidson'lar... peh. ama hiçbiri bir caterpillar olamadı. rahat bi' 7 sene giydim o ayakkabıyı. bok rengi olanı.