bugün

tecavüze uğrayan kızı için imza toplayan adam

herkesin bir cumhuriyet savcısı, herkesin - dava dosyasını sanki görmüş gibi hüküm kurabilecek seviyede - bir ağır ceza mahkemesi başkanı olduğunu gördüğümüz konudur.

burada asıp kesen arkadaşlar evet tecavüz (bkz: cinsel istismar) bir insanlık suçudur, hele hele (bkz: çocuğun cinsel istismarı) en ağır şekilde cezalandırılması gereken bir suç türüdür; ancak hanginiz yukarıdaki dava dosyasını incelediniz? hanginiz delilleri gördünüz? babanın imza kampanyasında yazdıklarından başka hanginiz konu hakkında bilgi sahibi? kaçınız (bkz: reşit olmayanla cinsel ilişki) ile cinsel istismar yada çocuğun cinsel istismarı suçlarının farklarını, maddi manevi unsurlarını biliyor?

bunları bilmeden atıp tutmanın, hakimleri savcıları suçlamanın tek bir tanımı var o da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır

yine burada asıp kesen arkadaşlar ,bırakın 15 - 18 arası yaş aralığını, reşit olan kız arkadaşınızla, sözlünüzle, nişanlınızla güzel ve şehvetli bir gece geçirmenizin akabinde şiddetli bir ayrılık sürecinde; intikam, ailelerin bunu duyması sonucu korku, duyulması neticesi toplumsal baskı vs. nedeniyle kız arkadaşınızın şikayeti durumunda, cinsel istismar suçlamasıyla pat diye kendinizi savcının karşısında bulacağınızı, siz bu arada istediğiniz kadar inkar edin ağlayın sızlayın olayın ayırt edilmesinin olayın iki kişi arasında olması, delillerin azlığı vs. nedeniyle son derece zor olduğunu, bir de tanık bulunması durumunda dava açılırsa (ki kuvvetle muhtemeldir) tecavüzcü damgasını şap diye yiyeceğinizi biliyor musunuz?

Kaldıki yukarıdaki olayda sanık hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan dava açılmış, sanık 9 gün tutuklu kalmış, akabinde yapılan itiraz neticesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış. yani beraat etmiş, tecavüz kanıtlanmış da serbest bırakılmış değil. dava halen sürmekte ve sanık suçlu bulunursa gerekli cezayı zaten alacak.
http://www.iha.com.tr/bab...alet-arayisi-269563-haber

babayı kızına bu denli sahip çıktığı, sanığı öldürmeye kalkmadığı için tebrik etmek gerekir.
ama asıp kesmeden önce hiç birimiz dava dosyasını bilemeyeceğimizden hüküm veremeyiz.
bırakın da kararı mahkeme versin.