bugün
- hangi yazarı on üzerinden kaç seviyorsunuz21
- simko38
- kürt faşisti4
- sırrı süreyya önder8
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı11
- sarapci koala77
- arkadaşlar ben artık ayıyım6
- enayi burcu yazarlar4
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan36
- s'i l v'e r m'i s t13
- renault 9 broadway2
- aktrollerin akp yalanlarını bile savunması2
- aktrollerin akp'yi hiç eleştirmemesi14
- nurullah efe ankut2
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması16
- ölümden öte köy yok3
- erkekler için mutlu evliliğin sırları7
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı33
- izlediğin bir filmi bir daha izlememe prensibi2
- bir oturuşta 7 tane leyla yemek3
- dani olmo2
- nasıl yakışıklı olunur5
- türk seküler devrimi11
- gocu31
- fenerbahçe25
- kürtler8
- yokuş yukarı arabayı geri kaçıran erkek10
- mehmet okuyan4
- hem bipolar hem ikizler olmak3
- telefonun şarj bölgesi temassızlığı5
- şiveli konuşandan nefret etmek4
- mustafa kemal atatürk9
- deniz göktaş6
- burçlara inanan erkek2
- fiat ın en iyi arabası8
- horoz eti2
- yaşlı insanlar neden huysuz olur9
- hewal ebo4
- mesajlaşırken sırıtan erkek2
- dokuzuncu nesil yazar karizması8
- adil ve eşit bir ekonomik düzen nasıl kurulur3
- lyon'un eşekbahçe me döşeyeceği boru2
- karım ayaklarımı yıkamaya mecburdur2
- nasıl zengin olunur3
- paraya onem vermemek6
- tomris uyar'a ikinci yeninin yengesi diyen tip4
- azerbaycan a yerleşmek6
- gocu abiyi akşamki boks maçına hazırlamak8
- sokakta hiç tanımadığı adamın kulağını çekmek3
- bu koyden olsam ne olacak20
amerika'daki etnik gruplar örnek verilerek verilmemesi gerektiği zannı oluşturulmaya çalışılan, olması gereken ve öyle yada böyle elde edilecek haktır.
amerika da, oradaki ispanyollara anadilde eğitim hakkı veriliyordu. şu an devam ediyor mu etmiyor mu bilmiyorum. yada oradaki farklı etnik gruba mensup insanların böyle bir talepleri var mı? adamların böyle bir talebi yoksa amerika da böyle bir hak niye yok demek komiklik olur.
ikinci sıkıntı amerika zaten bu sayılan insan gruplarının karışımıdır. yani amerikalı diye bir milleti köken olarak almak saçma. amerikada yaşayanlar yada oraya göç edenler kendi istekleriyle oraya gitmişlerdir ama kürtler, türklerin gelmelerine daha binlerce yıl varken de buradaydılar, halada buradalar ve burada olmaya da devam edecekler. bu sebeple kürtlerin kendi anayurtlarında kendi dillerinde eğitim hakkı istemeleri son derece doğaldır.
amerikayı s.k. edin. gelin türkiye ile kıyaslayalım; türkiyede kurtuluş savaşında ve öncesinde bu ülkeye saldırmış olan neredeyse her milletin bu hakkı var. ingilizlerin( neredeyse türkiyede eğitim dili oluyor), fransızların, italyanların, rumların ve ermenilerin bu ülkede anadilde eğitim hakları var ama bu ülke için savaşan hadi kürtleri es geçin, lazların ve çerkezlerin bu hakkı neden yok? bu hakka kavuşmaları için illede size saldırmaları mı lazım? bu mudur sizin birilerine hak verme düsturunuz?
amerika da, oradaki ispanyollara anadilde eğitim hakkı veriliyordu. şu an devam ediyor mu etmiyor mu bilmiyorum. yada oradaki farklı etnik gruba mensup insanların böyle bir talepleri var mı? adamların böyle bir talebi yoksa amerika da böyle bir hak niye yok demek komiklik olur.
ikinci sıkıntı amerika zaten bu sayılan insan gruplarının karışımıdır. yani amerikalı diye bir milleti köken olarak almak saçma. amerikada yaşayanlar yada oraya göç edenler kendi istekleriyle oraya gitmişlerdir ama kürtler, türklerin gelmelerine daha binlerce yıl varken de buradaydılar, halada buradalar ve burada olmaya da devam edecekler. bu sebeple kürtlerin kendi anayurtlarında kendi dillerinde eğitim hakkı istemeleri son derece doğaldır.
amerikayı s.k. edin. gelin türkiye ile kıyaslayalım; türkiyede kurtuluş savaşında ve öncesinde bu ülkeye saldırmış olan neredeyse her milletin bu hakkı var. ingilizlerin( neredeyse türkiyede eğitim dili oluyor), fransızların, italyanların, rumların ve ermenilerin bu ülkede anadilde eğitim hakları var ama bu ülke için savaşan hadi kürtleri es geçin, lazların ve çerkezlerin bu hakkı neden yok? bu hakka kavuşmaları için illede size saldırmaları mı lazım? bu mudur sizin birilerine hak verme düsturunuz?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar