topkapı sarayı

topkapı sarayı gerçekten çok harika bir yer. fatih sultan mehmet han tarafından yaptırılmıştır. dünyanın en görkemli bir yeri içinde ki hazineler, ve gün yüzüne çıkmamış bir çok eser var.

yavuz sultan selim in mısır seferinde özellikle halifeliği alıp gelmesi ve kutsal emanetler odası olağan üstü bir yer. padişah halifeliği alırken araplar bu emanetlere sahip çıkamaz bunları istanbul a, götürüyorum diyerek topkapı sarayına getirmiştir. hz musa nın asasından peygamberimizin sakalı şerifi mührü elbiseleri dişi kadar, aklınıza he gelirse o dönemde bulunan tüm kutsal emanetler, topkapı sarayında.

hatta sakılı şeriflerden biri eski kültür bakanı atilla koç bir arap şeyhine göstermek amacıyla saraydan alıp hava alanına göstermek istemiştir lakin bu sakalı şerif arap şeyhine verileceği son anda anlaşılmış türk halkının çok tepkisini çekmişti sakalı serifi zor turtarmış ve tültür bakanı su olaydan bir süre sonra istifa etmişti.

bugün suudi arabistanda peygamberimizin sadece mezarı vardır. tüm özel dini eşyaların hepsi topkapı sarayında dır. araplar bu yüzden sinir oluyor. yavuz sultan selim türk halkını bu yaptığı işle çok duygulandırmıştır. sarayda kutsal emanetler bölümünde 24 saat kuran ı kerim canlı olarak okunulmak tadır.

ve görülmesi gereken yerlerin başında 1 numaralı bir yerdir. avrupa insanı saraya geldiği anda böyle bir ihtişamı gördüğü anda ağzının suyu akmakta ve adeta başları dönmektedir. kaşıkçı elması ve meşhur topkapı hançerine hala günümüzde değeri biçilmemiştir. hastalığı veya çok büyük bir, sakatlığı olmayan bir insanın kesinlikle görüp ve gezmesi gereken bir yer. topkapı sarayı.