bugün
- yazarların on üzerinden komiklikleri45
- zall in yaptigi gammaz anketi15
- arkadaşlar bakar mısınız9
- müzik haramdır5
- park sorunu3
- karşı cinste çekici gelen şeyler5
- gir içime hünharca11
- satranç haram yasaklansın15
- dinlemeyi bilmek5
- cayır cayır yanan kız2
- ezandan rahatsız olan kadın sanatçı12
- hayatının geri kalanını belirleyecek mesaj4
- uludağ sözlük online sayısı5
- çocukken alınamayan şeyleri büyüyünce almak10
- kürt mutfağı7
- true yazar mı sorunsalı4
- beyazsemsiyeliyabanci48
- faik öztrak4
- gocu43
- eğirdir gölü3
- götü başı ayrı oynayan insanlar3
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri7
- en sevilen meyveler8
- recep tayyip erdoğan8
- kürt kültürü3
- kızının düğününde oynayan baba8
- 2014 öncesinde feto'ya küfretmek7
- yeşilçam'da çocukken travma yaşattığınız sahneler9
- özgürlükçü eğitimin imkansızlığı6
- the gilded lily3
- sözlükte erkekleri istemiyoruz18
- yazarların üstüne çizik attığı burçlar8
- sssilvermist11
- evlilik kötü bir şeyse neden bu kadar insan evli4
- bu devirde fes giymek5
- yazarların tatil denilen şeyden anladıkları5
- ona bir şey söyle18
- şovalye ruhlu erkek2
- opi2
- aziz yıldırım 35 ci başkan4
- buddy dude20
- kalkmayan bir erkeğe ne tavsiye edersiniz4
- yagmurcu6
- kız tavlama garantili çalmalık enstrüman4
- anadolu mutfağının çok abartılması5
- togg'a lpg taktırmak11
- ısparta9
- kürdistan3
- taziye çadırı2
- yapay zeka moderatörü17
dedelerinden-ninelerinden dinledikleri masallardaki; ejderhalar, sırtında insan taşıyan dev kuşlar ve zırhlı derileriyle çeşit çeşit sürüngenlerin, kılıçlarıyla nehirleri kesen, nefesleriyle kara bulutları dağıtan fırtınalar yaratan kahramanların genişlettiği hayal dünyaları ile gerçeği, gerçek yaşamı, havsalalarının potasında ustaca eriterek, içerisine bir tutam da bakış açısı katarak lezzetlendirdikleri öyküleriyle tanınan ve okunmaları inanılmaz tatlar veren kimi yazarlar vardır. William Faulkner ve Gabriel Garcia Marquez bunlar arasında en bilindik olanlarıdır ki benzer meşrebi ile övgüler toplayan Mo Yan; bu yazarlara olan hayranlığını açık açık dile getiriyor.
mo yan, şunları söylüyor kendine dair;
" Yaşlılardan peri masalları, efsaneler, savaş anıları ve tarihi öyküler dinleyerek büyüdüm. Bunlar benim yazımın kaynağını oluşturdu, hepsini romanlarıma koyuyorum. Eğer bir yazar olmasaydım bu hikayeleri lüzumsuz bulabilirdim elbette ama bir yazar olarak inanılmaz derecede değerli ve önemliler benim için. Sanırım benim romanlarımın başkalarından çok farklı olmasının temel nedeni de bu. Klasik romanlar, öyküler okuyarak büyüseydim, Mo Yan olamazdım."
Mo Yan'ın eserlerinin, orijinal dilinden Türkçe'ye 'Can Yayınları' tarafından çevrileceği bildirildi. Kronolojik sıraya göre yayımlanacak kitapların ilki, "Red Sorghum"'un önümüzdeki aylarda yayımlanması planlanıyor.
mo yan, şunları söylüyor kendine dair;
" Yaşlılardan peri masalları, efsaneler, savaş anıları ve tarihi öyküler dinleyerek büyüdüm. Bunlar benim yazımın kaynağını oluşturdu, hepsini romanlarıma koyuyorum. Eğer bir yazar olmasaydım bu hikayeleri lüzumsuz bulabilirdim elbette ama bir yazar olarak inanılmaz derecede değerli ve önemliler benim için. Sanırım benim romanlarımın başkalarından çok farklı olmasının temel nedeni de bu. Klasik romanlar, öyküler okuyarak büyüseydim, Mo Yan olamazdım."
Mo Yan'ın eserlerinin, orijinal dilinden Türkçe'ye 'Can Yayınları' tarafından çevrileceği bildirildi. Kronolojik sıraya göre yayımlanacak kitapların ilki, "Red Sorghum"'un önümüzdeki aylarda yayımlanması planlanıyor.
Gündemdeki Haberler