bugün

michael jackson

tüm zamanların en büyük pop starı. bir nesil onun şarkılarıyla danslarıyla büyüdü. inanılmaz sahne performansı. şarkı söylerken olağan üstü dans yapması hala kimsenin doğru dürüst beceremediği moowalk ay yürüyüşü dansı hafızalara kazınmıştır.

1982 de çıkarmış olduğu albümü thriller tüm dünyada en çok satan albümdür. 1987 de çıkarmış olduğu bad adlı albümümü. amerikan müzik zirvesine yerleşen ilk albüm oldu. dünyanın en çok satan albümleri listesinde 5 albümü ile listeye en çok girmiş tek kişidir.

ve thriller ile bir numaradır. tamamen kendine ait dans tarzı ile dansa yeni bir soluk getirmiş, tüm dünyayı etkilemiş, bir stardır. dünya müzik starlarının ve gençlerin michael dans figürlerini görmek klasik hale gelmişti. r&b kliplerinde ki birçok dansın figürü michal jackson a aittir.

dünyanın en iyi dansçılarından biri olarak gösterilmiştir. 2009 yılında aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, fakat ölümünün yapılan otopside uykusuzluk olarak aldığı bazı ilaçların önemli rol oynadığı belirtilmiştir. midesinde ve kanında diazepam lidoceine ilaçlarında bulunduğu söylenmiştir. bu olaydan sonra jackson un şahsi doktoru gözaltına alınmış kazara ölüme sebebiyet vermek suçundan dava açılıp tutuklanmıştır.