bugün

prostat

erkeklerin en acılı hastalıklarından biri. her erkekte 40 - 45 yaşında görülmeye başlar. prostat erkeklerin cinsel organlarının alt kısmında bulunan cinsel işlevi yerine getirmeye yarayan ikinci bir cinsel organdır.

bütün erkeklerde prostat vardır, prostatın varlığı bir erkeği hasta etmez. prostatın belirli bir dönemden sonra büyümesi beraberinde prostat hastalığını getirir.

bu hastalığın nedenleri tam olarak bilinmese de yağlı yiyeceklerin biraz daha etkili olduğu görülmüştür. genelde bu hastalığın genç yaşta değil orta yaşlarda başlar.

hastalığın belirtileri geceleyin sık sık idrara çıkma idrar yaparken acılı idrar yaparlar. kesik kesik ince bir şekilde gelmesi hastalığın belirtisidir. bazı kisilerin kanamalı idrar yaptıkları görülür, prostat tedavisi ilaçlar ve lazer yöntemiyle yapılır.

bu tedavi şekillerinden hangisinin yapılacağına doktor tarafından karar verilir. iki çeşit ameliyat şekli vardır açık ameliyat ve kapalı ameliyat. phs değeri ölçülen hastalar değerin durumuna göre açık vaya kapalı ameliyatına karar verilir. prostat kanseri hastalarına genelde açık ameliyat uygulanır. ameliyat şekilleri arasında lazer ve greenlight ameliyatı yapılır.
güncel Önemli Başlıklar