bugün

haciz işleminde malları kaldırmak ya da yazmak

bu milletin başına ne geliyorsa cahillikten geliyor.
başına 14 kez haciz gelen yerine ayda 14 kez hacize gideni dinleyin siz. avukatı dinleyin kaşarlalanları değil.
3 hafta kadar önce eve çilingirle girip plazma aldık mesela. her neyse.

buyurun mahkeme kararı;

görsel

aksi kararlar da mevcut aslında ama hala görmedim. olduğu söyleniyor. mesela 2 televizyon varken bve yenisi haczedilmişken mahkemenin yenisinin lüzumlu sayılıp eskisinin alınmasına karar verdiği söyleniyor ama bu kararı görmedim ve aramama rağmen de bulamadım. şimdi isteyen istediğine inansın.
yalnız ben ortaya bir de mantık koyuyorum; eşya haczedilemezse;

bir adama televizyon, buzdolabı ve çamaşır makinesi sattınız ama adam ödemedi. takibe koydunuz, takip kesinleşti ancak adamın üzerine kayıtlı arabası yok, evi yok ve adam emekli. emekli olduğu için maaşına haciz de koyamıyorsunuz. e bu mantığa göre televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makines, fırın da 1 tane olduğu için haczedilemiyor değil mi? oh ne güzel dünya. bütün evi 5 kuruş para vermeden değiştilerim o halde 2 yılda bir. hatta 2 yıllık eşyaları da satarız bir de gelir kapısı olur oradan.

edit: avukatlık mesleğinin ne olduğunu bilmeden, kanunları bilmeden borçlu tarafta olup bir de ezildiğini zanneden saflar var tabii. avukata beddua eden, küfredenler var. şurada bile sırf kendi istediği şekilde yorumlanmadı kanun diye deliren var.

bakın istisnai durumları tenzih ederim. adam 2 çocuk okutuyor, o çocuklara para lazım mecbur kalıyor kredi kartından çekmeye ve sonra ödeyemiyor. bu adamın başımın üzerinde yeri var kaldı ki zaten haciz sırasında bu adamın mahcubiyetini görüyorsun; adam zaten varını yoğunu çocuklarına harcamış evindeki televizyon 20 yıllık. işte o değişiklikler böyle adamları korumak için yapıldı, o 20 yıllık televizyonu alma diye yapıldı, çünkü zaten alsan da satamazsın orada amaç adamın yaşam standartlarını minimalize edip o borcu ödemek zorund abırakmak oluyordu zaten genelde. ama o kanun değişmeseydi de azıcık vicdanlı biri bu adamı anlar ona yardımcı olurdu, ben oldum, yine olurum. ama beyimizin evinde son model tv, buzdolabı, çamaşır makinesi; cebinde ıphone telefon, borcu öde deyince param yok, kanun değişti eşyaları alamazsın. burada şimdi cehennemde yanacak biri varsa o da bankanın ya da beyaz eşyacının parasını/malını karşılığını ödemeden gaspeden bu adamdır. zaten allah bu durumda bu adamı değil de beni suçluyorsa ben inanmıyorum o allah' a o zaman. beddua da döner dolaşır sahibini bulur der büyüklerimiz. bir avukat olarak benim vi,cdanım rahat ve ben beddua da etmiyorum, allah' ın takdiri diyorum.
bir de 100 tl için 400 tl avukat parası varmış öyle diyorlar. işte bu ülkenin cahil cesaretine hayranım ben. birgün malın biriyle tartışıyoruz bana diyor ki avukat istediği kadar para alır borçludan. yahu diyorum ben avukatım saçmalama, bana diyor ki benim bir sürü avukat arkadaşım var. ulan benim sadece 100 tane avukat sınıf arkadaşım var.
vekalet ücretleri bellidir. 100 tl borç için 400 tl vekalet ücreti olmamıştır ve olamaz da. masraf ve harçlarla 400 tl ekstra ödenmiş olabilir ama avukatın cebine kalan para 180 tldir o miktar için. şimdi 100 tl' ye 180 tl alıyorsun yuh diyene soruyorum; özel bir hastaneye git göz muayenesi ol 5 dakiak sürüyor 70 tl münimum. kızılay da bile 40 tl göz muayenesi. peki sen bir borçtan dolayı takip açmanın sürecini aşamalarını biliyor musun? bu ülkeden bir bok olmaz, bu kadar empati yoksunu cahil adam varken hep söyledim yine söylüyorum akp bile fazla bu ülkeye.
güncel Önemli Başlıklar