bugün
- 30 ağustos zafer bayramı8
- tom holland3
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı26
- mustafa kemal atatürk3
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
- türk hava yolları2
- seri eksicimin iki entry atlaması2
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi19
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- online yazar sayısında azalma2
- gs'ye yapılan torpillere söylenmek2
- gebze fm3
- sarapci koala73
- radyo fenerbahçe2
- rafael leao31
- güne bir atatürk sözü bırak2
- sözlük yazarlarının nahları9
- ben geldim naneler8
- arkadaşlar hesabı silicem14
- salih mirzabeyoğlu5
- 30 ağustos kurtuluş savaşı'nın sonu2
- antipanik12
- aleksey batrakov9
- menzil cemaati ne üretiyor7
- tai lung36
- günün sözü24
- gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti14
- velvet23
- fenerbahçe23
- para harcamayı sever misiniz6
- sözlüğün en sevilen yazarı38
- türkiye ekonomide çin'i örnek almalıdır7
- türkiye18
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi24
- bir şey soracağım5
- alevilerin atatürk sevgisinin abartılması4
- kıza aşık oldum ne yapacağım4
- ülke batsa diye hergün dua eden kemalist7
- melih gökçek6
- galatasaray8
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı50
- büyük taarruz4
- ateistlerin yaşama amacı28
- kapadokya27
- hayatı dar eden aile4
- sözlük muhaliflerinin fikri yoktur9
- türkler ve çinliler iki süper güç olacak7
- cem yılmaz'ın kalp krizi geçirmesi3
- mesih gelse kimsenin inanmayacak olması6
- futbol9
avrupa nın medeniyetin beşiği olduğunu iddia edenler bu fotoğrafa iyi baksın.
görsel
Bu fotoğraf 1900 lü yılların başında, Belçika Kralı II. Leopold un Afrika daki sömürgelerinden biri olan Kongo da, bir din adamı tarafından gizlice çekilmiş. Fotoğraftaki adam, kendisi gibi köle olan ve yeterince kauçuk toplayamadığı için cezalandırılan 5 yaşındaki kızının kesilen sol eli ve sağ ayağına bakıyor.
Bu korkunç fotoğraf 1885 ve 1908 yılları arasında Kral Leopold un Afrika daki hakimi...yeti süresince işlenen 5 milyon cinayet ve sayısız işkenceden sadece birisinin tanığı ve Kral Leopold un, Afrika da sahip olduğu topraklardan elini çekmesi ile sonuçlanan medya tepkisini başlatan belgelerden birisi.
internet te bu fotoğrafın altındaki tartışmalardan birisinde Belçikalı olduğunu söyleyen biri şu yorumu yazmıştı: Belçikalıyım, dahası bir tarihçiyim. Belçika nın geçmişindeki bu utancın 4 yıl boyunca aldığım dersler içinde bir kez olsun tartışılmamış olmasını son derece dehşet verici buluyorum. Dünya üzerinde benzer haksızlıkların hiç yaşanmamış olduğu bir karış toprak dahi yok. Bu zehrin yegane antikoruysa insanın çirkinliğe yatkın doğasını kabullenip uğursuz tarihini öğrenmesi.
Nitekim öğrenmek, vakti geldiğinde benzeri haksızlıkları tanıyıp dur diyebilmenin biricik yolu. ironik olansa, bu iş için en uygun yer olması gereken eğitim sisteminin, otoritenin nezaretinde beklenenin neredeyse tam tersi bir işlev üstlenmiş olduğu gerçeği.
Kaynak : @meren'in fotoğraf günlüğü
görsel
Bu fotoğraf 1900 lü yılların başında, Belçika Kralı II. Leopold un Afrika daki sömürgelerinden biri olan Kongo da, bir din adamı tarafından gizlice çekilmiş. Fotoğraftaki adam, kendisi gibi köle olan ve yeterince kauçuk toplayamadığı için cezalandırılan 5 yaşındaki kızının kesilen sol eli ve sağ ayağına bakıyor.
Bu korkunç fotoğraf 1885 ve 1908 yılları arasında Kral Leopold un Afrika daki hakimi...yeti süresince işlenen 5 milyon cinayet ve sayısız işkenceden sadece birisinin tanığı ve Kral Leopold un, Afrika da sahip olduğu topraklardan elini çekmesi ile sonuçlanan medya tepkisini başlatan belgelerden birisi.
internet te bu fotoğrafın altındaki tartışmalardan birisinde Belçikalı olduğunu söyleyen biri şu yorumu yazmıştı: Belçikalıyım, dahası bir tarihçiyim. Belçika nın geçmişindeki bu utancın 4 yıl boyunca aldığım dersler içinde bir kez olsun tartışılmamış olmasını son derece dehşet verici buluyorum. Dünya üzerinde benzer haksızlıkların hiç yaşanmamış olduğu bir karış toprak dahi yok. Bu zehrin yegane antikoruysa insanın çirkinliğe yatkın doğasını kabullenip uğursuz tarihini öğrenmesi.
Nitekim öğrenmek, vakti geldiğinde benzeri haksızlıkları tanıyıp dur diyebilmenin biricik yolu. ironik olansa, bu iş için en uygun yer olması gereken eğitim sisteminin, otoritenin nezaretinde beklenenin neredeyse tam tersi bir işlev üstlenmiş olduğu gerçeği.
Kaynak : @meren'in fotoğraf günlüğü
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar