kelliginden utanan tip

genç yaşta saçların dökülmesiyle depresif hareketlerin görüldüğü, bunu saklamak için elinden geleni yapan öz güveni sıfırın altında gezen şahsiyet. kelliğin iyice belirginleşmesiyle hayatını artık bu şekilde devam ettireceğinin farkına varan bu kişi kendi kendine çözüm yolları üretir...çok afedersiniz ama eğer ki kafa tası herhangi bir geometrik şekle benzemiyorsa belki hak verilebilir bu gizleme olayına ama daha komik duruma düşüldüğünden komple kestir gitsin mına koyim mantığı daha ağır basmaktadır. bu kelinden utanan ve gizlemeye çalışanların yaptıkları gerçekten çok komiktir.

- saç uzatılır, kel olan bölgelere doğru battaniye misali örtülür.
- rüzgarlı havalarda şapka takılır, saç rüzgardan uçuşmasın sağa sola diye.
- jöle kakadır, pistir, sürülmez mantığı hakimdir. çünkü zaten seyrek olan saç göt gibi açılır.
- "ben kel değilim alnım açık" mottosunu benimserler, "hadi ordan kel, nerdeyse ensenden alıp kapatmışsın" denilip ortam içinde rezil edilmelidir.

bu durum aynı zamanda özgüven eksikliğinin de belirtisidir. bu kişilerde gizli bir özgüven eksikliği vardır. halbuki biraz cesaretli olup o rezil görüntüyü yok etmek adına ve "alın ulan alın kelim işte, hemde kabak gibi" diyerekten saçlarını komple sıfıra vurdursan daha mantıklı olur. saçlarını kestirdiğinde değişim rüzgarlarını kafanda ki her hücrede hissedeceksin, zaten hissetmemen imkansız, çünkü sen bir kelsin...

bu olay müthiş bir özgüven gerektirir, her babayiğit yapamaz bunu, ama saç varken de bir şeye benzemiyorsun ki arkadaşım, herkes de biliyor ki "sen kelsin" neyi gizlemeye çalışıyorsun, ayrıca kimden gizlemeye çalışıyorsun. hem üzülme olum, kelsin ama en güzel karıları yine keller götürüyor, ne kelini gizlemeye çalışıyorsun komple vurdur sıfıra gitsin, aldırış etme etraftakilerin "la olum yarraamın kafasına dönmüşsün" tarzı esprilerini. hem saçın olunca ne olacak dünyanın kozmetik ürünü alacaksın, bakımı, masrafı, en önemlisi boşa zamanın geçecek siktir et gitsin lan. hem sonra birde kurutma derdin de olmayacak ne güzel misler gibi valla.

bir şehir efsanesine göre erkeklik hormonunun fazla salgılanmasından dökülürmüş saçlar. insanın kel olası geliyor valla, baksana olum şu güzelliğe, bunu bilen kadınların sana nasıl yaklaşacağını bir tahmin etsene, potansiyel bir rocco'sun lan. bir karı versem darma duman edersin mına koyim, etrafında ki çoğu erkekten daha fazla erkeksin...

hiç olmadı, tarihe bir bak mına koyim, bütün büyük adamlar keldir lan, onlar da senin kadar kelliğe taksaydı belki onlardan da bir bok olamayacaktı. keller zeki olur olum biraz zekanı göstermeye çalış, ukala takıl lan, "kelim ama her boku bilirim, biz bu saçı nerede döktük mına koyim" edasıyla gez sokaklarda.

ne demiş usta yazar, düşünür ve yönetmen hyperstatics: benzini shellden akılı kelden alacaksın...

(bkz: entrynin sonuna doğru saçmalamaya başlamak)