bugün

kardeş kavgası

gerçek olanı, kardeş kavgası tanımı ifade edilmeye çalışılan duruma aykırıdır.

kardeş kavgası denilince benim aklıma yaz yağmuru geldi.

minicik bir sebepten başlayan, ama başladığı gibi saçma bir şekilde ve çabucak sona eren kavga..

hatta kavganın en hızlı olduğu anda, kardeşlerden birisine dışarıdan bir saldırı gelsin, izleyin bakın beş dakika önce birbirine kafa göz dalan kardeşler nasıl tek yumruk olmuş.

adı üstünde kardeş, sırası geldiğinde tek yumruk olur, sırası geldiğinde kafa göz dalarlar. ancak aidiyet duygusu ve sevgi hep vardır.

keşke kardeş kavgası diye tanımlananmaya çalışılan şey de gerçek kardeş kavgasına benzerlik gösterse; sevgi ve aidiyet barındırsa, anlaşmazlıkları kendi içinde bir bçimde çözerken dışarıya karşı bütün olmayı becerebilse... o zaman gerçekten sorun kalmaz.

değildir kardeş kavgası ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

bir kardeşlik kavramı barındırsa bile bu kavga bu kadar basit ve kendi dahlinde bir kavga değildir.

daha çok komşu çocuklarının dolduruşları ile kışkırtılmış, kin ve nefret dolu taraflı ve yanlı kavgadır. düşman kardeşlerin kavgası haline dönüşmüştür.

burda kabahat asıl anne ve babadadır. birlik ve aile kavramını yeterince verememiş, çocukları arasında belirgin biçimde ayrım yapmış ve çocukların birbirine düşman olmasına fırsat vermiştir.
aile işlerini kendi gücü ile kendi içinde demokratik bir ortamda çözememiş, başkalarının burnunu sokmasına fırsat vermiş aciz kalmıştır. ama en önemlisi çocuklara sevgiyi ve eşit oldukları hissini verememiştir.

aile kavramı yerle bir edilmiştir. tam bu noktadaki kavgaya kardeş kavgası demek içimden gelmiyor çünkü kardeşlerden çok diğer faktörler etkilidir.