bugün

dokuz dilde youtube

YouTube kurucuları Chad Hurley ve Steve Chen, Paris'te düzenlenen bir konferansta, sayfanın kısa süre sonra yeni dillerle donatılacağını ve yerelleştirileceğini açıkladı.

Geçen yıl 1.65 milyar dolar gibi rekor bir fiyata Google tarafından satın alınan YouTube sürekli olarak geliştirilmeye devam ediyor.

ilk aşamada 9 yeni ülkede gerçekleştirilecek olan proje kapsamında site üzerinde ana sayfa ve arama fonksiyonlarına dair özellikler o ülke diline çevrilecek. Ardından sistemin ülkeye göre sıralama ve o ülkenin değerlerine göre bir içerikle sürdürüleceğini ifade eden ikili, getirilecek yeniliklerin öncelikle Brezilya, Fransa, Hollanda, ingiltere, irlanda, ispanya, italya, Japonya ve Polonya'da uygulamaya sokulacağını açıkladı.

Türkçe ile ilgili bir planın olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak Google'ın (dolayısıyla YouTube'un) kullanıcı potansiyeli gördüğü ülkelere yatırım yaptığı da bilinen bir gerçek. Türkiye için Türkçe YouTube açılması adına belki de Türk internet kullanıcılarının buradaki potansiyelden yetkilileri haberdar etmesi gerekecek.

kaynak : http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=3902