bugün

ırak

nice zamandır zülümlar içinde yanan, yok olan, eriyip giden ülke. emperyalizm tıpkı filistindeki gibi burada da kendini gösteriyor ve ülkeyi bir dış emperyalistin sömürü alanına çevirmekle kalmıyor, ülkeyi bir iç savaşada sokuyor. filistinde oynanan oyunların aynısı bu toprakalrda çok daha kanlı bir şekilde tarih sahnesine sunuluyor.

filistin halkının kurtuluş yolu nasıl bir halk cephesi yaratmaktan geçiyorsa, bu topraklarında kurtuluşu halk cephesinden geçer. başlarındaki işbirlikçi hükümeti kovarak, bir halk cephesi kurulması tarihi bir zorunluluktan öte, emperyalist dış güçleri kovmanında tek yoludur. tarihte bir çok örneğini gördüğümüz bu yöntem -ki en önemlisi vietnam ve türk ulusal kurtuluş mücadelelerinde olmuştur- ırak halkının eşit ve özgür bir halk olmasını sağlayacaktır. bu nedenle dünyanın tüm ezilen halkları gibi bu halkta birleşmek zorundadır.

dünyadaki tüm özgürlük savaşçıları bu nedenle çok önemlidir. kapitalist-emperyalizmin yıkılma kıırlma noktalarından biridir bu ezline halkın özgürlüğüne kavuşması. bunun için tek geçer yol halk cephesidir!

(bkz: filistin)