evrim teorisindeki inanılmaz mantık hatası

evrim bir inanç konusu değil bilimsel bir olgudur.

ayrıca evrim teorisi müslümanlık tarafından değil, katolik hristiyanlar tarafından reddedilir.

abd kaynaklı din eksenli karşı devrim misyonerleri, ispanya ve italya'da doğan, almanya ve amerika'daki katolik ve protestanları etkileyen opus dei'yi fethullah gülen üzerinden bu ülkeye uyarlarken, bu karşıtlığı da ithal etmişlerdir.

zira islam'da alemin ve sonuçta insanın oluşumu bir süreçtir, katolik hristiyanlık'ta ise bir anda varoluş kavramı bulunmaktadır. bugün biliyoruz ki, dünya toz ve gaz bulutunun sıkışması ile birlikte nasıl yavaş yavaş oluştuysa, canlıların oluşum süreçleri de buna benzer bir süreç geçirmiştir.

bugün bilinen ve kabul gören bilimsel birikime göre ilk modern insan 200 bin yıl önce ortaya çıkmıştır, öncesinde modern insana ait bir kalıntı yoktur. ancak ilk hominid yani insansılara ait kalıntılar ise 36,6 milyon yıl öncesine aittir. en basitinden kısa bir internet taraması ya da hakemli herhangi bir bilimsel veritabanından bu bilgiler kontrol edilebilir.

kısacası, açılan başlığın ilk entry'sinde verilen bilgi doğru değildir.

şu anda modern bilimde evrim mekanizması bir tartışma konusu değil, pek çok biyoloji fenomeninde modelleme çalışmalarının başvuru kaynağıdır. en basitinden evrimsel biyoloji konusunda çalışan günümüzdeki pek çok bilim insanı buna örnektir.

son olarak, konular üzerine bilgi sahibi olmadan, öznel fikirlerle yorum yapılması, bilimsel konuların dini, vicdani konularla aynı platformlarda karşılaştırılması doğru değildir.