bugün
- mazotun yarım litresi 50 tl21
- erkekler neden evlenmek ister13
- regl olan kadına söylenmemesi gerekenler7
- seninle şöyle olabildik6
- para yok huzur var9
- erkek aşagı erkek yukarı6
- hangi sözlük kızısın9
- hiç bir diktatör iç savaş çıkarmadan gitmez9
- günün sözü9
- muslettin amca ile sinagoga gidiyoruz zirvesi4
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya12
- bazen kazanmak için kaybetmek gerekir4
- tokmakçının anlamını bilmeyen kız2
- olympique marseille3
- kürdü sevin21
- yazarların cuma akşamı planları3
- yasaları bırakıp insan geleneklerine tapınmak2
- doğrusunu unutturan yazım yanlışları2
- dede tavsiyeleri2
- kaçsam kaçamam her yerde kokun var2
- araba alınca yapılacak şımarıklıklar8
- evde kalan kızları dışarı çıkarıyoruz3
- hangi winx kızısın5
- rock grubu kurmak için köyden beyoğluna gelmek4
- ateist5
- güne bir şiir bırak2
- beşiktaş6
- tedbirli olmak vs pısırık olmak2
- güne almanca bir cümle bırak11
- 17 eylül 2026 beşiktaş marsilya maçı17
- amerika bizi kıskanıyor2
- sözlük yazarlarının anlık modu2
- ulusal esnaf günü2
- çinin açtığı davayı kaybeden ticaret bakanlığı5
- bütün sevgilerin hazin cenazesi2
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- borsa istanbul daki fon krizi2
- reddedilince brad pitt ten neyim eksik diyen erkek7
- boyun tutulması4
- boğazını tutamayanların sır da tutamaması3
- götü abdulhamit in fayton tekeri gibi olan hatun2
- futbol9
- saddam hüseyin8
- tavuk kanadı ne işe yarıyor sorunsalı11
- arabesk sefilliğe övgüdür ve teslimiyettir3
- pkk nın silah bırakmayacağı gerçeği2
- hava muhalefeti6
- eksi karmalara meslek isimleri verilmesi4
- mazotun litresi 101 lira35
- hukukun üstünlüğü ve türkiye2
hakkında ateistlerin ve müslümanların sürekli tartıştığı, fakat aslında tartışılarak hiçbir sonuca ulaşılamayacağı, bu yüzden boşuna tartışılan ilah. her ne kadar argüman üretilirse üretilsin, bugüne kadar bir ateistin ya da bir müslümanın iddialarını sonuçlandırabildiği görülmemiştir. zira, inançtır insanın bu konuda safını belirleyen. şahsen ben inanan bir insanım ve allahın varlığını size kanıtlamam imkansız. ben bir bütünün parçası olduğuma inanıyorum. beynimin çok aciz olduğuna fakat ruhumun(ya da herhangi bir ruhun) çok kuvvetli olduğuna da inanıyorum(bu arada zeka olarak ileri sayılabilecek bir seviyedeyim not: evet egom da yüksek). bugüne kadar öyle çabalarımla değiştiremediğim bir durum da olmadı. yani düşündüğünüz gibi bir ihtiyacım da yok. benim ihtiyacım biraz daha farklı: küçücük bir parçası olduğum bütüne olan saygım ve sevgimden ötürü her zaman aklımda olması için çabaladım. bu sonuca nasıl ulaştım derseniz uzun uzun tartışsam da bir sonuca varamayacağız diye yazmıyorum. bence ateistler(bunu şakirt ağzıyla söylemiyorum)in hakkında sert bir üslupla konuşması da gayet doğal. bugüne kadar islamın ya da herhangi bir dinin korku dini olarak gösterilmesinin yanı sıra, aynı düşünmeyene yapılan suçlamalar sonucu, onların da aynı tepkiyi gösteriyor olmasını yadırgayamayız.
son olarak tek söylemek istediğim şey: türkiyede çocuklara korku mekanizması olarak öğretilendir. açıkçası inanıyorsan korkman gayet doğal. fakat allah ve çocuk arasında sevgi bağını hiç kurmayıp, korkular üzerinden anlatılırsa allah, sırf bu mekanizma bile bir çok karşıtını ortaya çıkaracaktır.
herkesin misyonerlik hakkının bulunması ile, karşıdakinin sizin misyonerliğinizi kabul etmemesi durumunda sinirlenip her şeye hakkınızın olduğunu düşünmeniz arasında baya büyük bir fark var.
özet geçelim: ben "hiç" kavramını düşünüyorum ve bunun sonucunda o'na ulaşıyorum. bu demek değil ki, bu sonuca ulaşmayan aptaldır. müslüman adam aptaldır genellemesi de yanlıştır aynı şekilde.
tamam bu sefer cidden son: mesela her şey yüzde yüz pozitif bilimlerle açıklanacak diye bir gerçek de yok. mesela iktisatı matematikle açıklamaya çalışanların sıvadığı bazı noktalarda avusturya ekolü gayet güzel işler çıkarabiliyor.
son olarak tek söylemek istediğim şey: türkiyede çocuklara korku mekanizması olarak öğretilendir. açıkçası inanıyorsan korkman gayet doğal. fakat allah ve çocuk arasında sevgi bağını hiç kurmayıp, korkular üzerinden anlatılırsa allah, sırf bu mekanizma bile bir çok karşıtını ortaya çıkaracaktır.
herkesin misyonerlik hakkının bulunması ile, karşıdakinin sizin misyonerliğinizi kabul etmemesi durumunda sinirlenip her şeye hakkınızın olduğunu düşünmeniz arasında baya büyük bir fark var.
özet geçelim: ben "hiç" kavramını düşünüyorum ve bunun sonucunda o'na ulaşıyorum. bu demek değil ki, bu sonuca ulaşmayan aptaldır. müslüman adam aptaldır genellemesi de yanlıştır aynı şekilde.
tamam bu sefer cidden son: mesela her şey yüzde yüz pozitif bilimlerle açıklanacak diye bir gerçek de yok. mesela iktisatı matematikle açıklamaya çalışanların sıvadığı bazı noktalarda avusturya ekolü gayet güzel işler çıkarabiliyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar