bugün

zekeriya önge

asker ya vur gitsin anasını satayım ülkesinde isyanını bize hatırlatan isimdir bu isim.

ölümü ve öldürülmesi üzerinden nemalanamayacağı için sanat dünyası tarafından pek dikkate alınmamış nice gariban halk çocuklarından sadece birisi, 20 yaşında suçsa eğer tek suçu asker olmak olan bir fidan.

kim öldürmüş, öldürmemiş mühim değil bu noktada :

1-öldürüldü ve teomanın iki çocuk eseri dışında hiç bir şekilde adına şarkılar, şiirler yazılarak hatırlanmadı, hatırlanacak kayda değer bir şey bulunamadı bu kadar basit.

2-protesto eyleminin gerçekleştiği sırada asker ve polis dışında neden eylemi düzenleyelerin de üzerlerinde silah vardı, sorun bu. nasıl protesto eylemi bu?

Güvelik güçleri dışında silahlanmaya hayır diye bu ülke boşuna yırtınmıyor, geçmişten alınan acı ve ağır dersler var.

3-eylemi yapanlar ufacıcık çocuklara silah temin etmişlerse ki onların yeri ya okul ya oyundu, bu çocuk istismarına
girmiyor mu, günümüzde pkk' nın çocuk istismarı ile bir değil midir?

paragrafımızı uzatmayalım, balık hafızalı toplum olduğumuz belli, böyle ciddi konularda kim uğraşacak şimdi, yok manken bacağı, yok tiki kız, yok cübbeli erkek gibi başlıklarınla zaman geçirmek varken edirneden ardahan' a yer altı ve yer üstü kaynaklarının zenginliği sebebiyle baskı altında tutulan güzel ülkemin insanlarını bu tür konular sıkar. nükleer güç-enerji denklemi, siyasi erk ve muhalif kanat ikilemi bu sorunları görmekte momentumun neresindedir, dışarıyı okuma babında heyhat, siyaset olmuş çamur, halk olmuş hamur.

sahi ya bir Süleyman Aydın vardı hatırlayanınız varmıydı?
iyi cumartesiler.
güncel Önemli Başlıklar