bugün

anadolu efes

bu sene çok akıllıca hamleler yapmış olan takım. evet bundan birkaç sene önce bu takım kağıt üzerinde daha fantastikti. misal haislip, kasun, drew nicholas gibi. belki o zaman da bir sistem basketbolu oynanmak isteniyordu fakat takımda yetersiz olan bir pozisyon vardı ki bu, sistemin çarklarını etkisizleştirmişti. evet evet point guard pozisyonu.
son 5-6 senedir bu eksiklik gözardı edilerek umarsızca transferler yapıldı. milyonlarca lira akıtıldı buna karşın efes ruhu parkelerde yoktu.
efes'i efes yapan şey savunmasıydı. bir de (bkz: petar naumoski) çünkü efes pas yapardı, hücumda topu paylaşır, savunmada rakini yıldırırdı. son 5-6 senede ne eksikti; işte bu.
peki şimdi kimler var? başta (bkz: jordan farmar) ardından (bkz: kerem tunçeri) ve tabi ki (bkz: jamon gordon) evet bu guard üçlüsünün üçünün de değişik yeteneklerinin olması çok büyük bir şans. gordon atletizmi, kerem saha görüşü, farmar ise skorerliğiyle ön plana çıkan oyuncular. biri dursa biri başlıyor bu da rakibi afallatıyor.
Belki uzunlar çok yetenekli çok acayip bitirici falan değiller ama onlar da savaşmaya başladılar.
guard faktörü bir sistem takımının hücumunun işlemesinde en önemli faktördür. şimdiki efes'ten umutlu olmamızın sebebi işte bu guardlar ve savunmasındaki sertliktir.
Bir de bu takıma shipp gerçekten çok yakıştı.