her şeyden şüphelenmek

annemin şahsımla ilgili iddiaları beni bu kalıba sokuyor. annemi seviyorum. ama annem benim her daim çift ihtimal dahilinde hareket ettiğimi bilmiyor. ben buna dikkat ederek sergiliyorum davranışlarımı. bu benim için bir avantajdır. bu, diğer bütün insanlar gibi annemin de benim durumumla ilgili boşluğu hiçbir zaman dolduramayacağı anlamına geliyor.

şüpheye gelecek olursak. emin olduğum tek şey ölümün varlığıdır. bu da geri kalan her şeyi riske sokuyor. ihtimalleri azalttığın zaman hayal kırıklığına uğrama ihtimalin de artıyor. yandaki cümleyi birkaç defa oku. ama ihtimal arttıkça bir süre sonra beynin çöküşe geçer. bu da seni kalbe yönlendirir. hislerin sana yön verir. aslına bakarsan hislerinle hareket ettiğin zaman beynine oranla daha az hayal kırıklığına uğrarsın. her zaman uyanık olmalısın. ben burda çocuklarına mozart dinleterek onların motive olacağını sanan ebleh anneler gibi magazinsel konular hakkında çene çalmıyorum. söylediklerimi beyin labirentlerine sakla, ordan hiçbir zaman çıkamasınlar.

insanlar kendi düşünceleriyle meşgul oldukları için senin ne düşündüğünü çok az düşünürler. ama sen her zaman iki kişilik düşünmelisin. bu sayede karşındaki insandan iki adım önde olacaksın. böylece o kişinin seni mağlup etme olasılığı azalacak. peki bu seni mutlu edecek mi. hayır etmeyecek. o zaman amacımız ne. o durumdaki amacımızı bilmiyorum ama şu anki amacımız bir amaç aramamak.