bugün

cem adrian

konservatuardaki özel öğrenci statüsünü artık taşımamaktadır, zira okulda göründüğü bile yoktur. ancak doğal bir yetenek olduğu reddedilemez. aynı zamanda hoşsohbet ve kafa bir insandır.

sesine gelince: kafa sesi dediğimiz sesi çok güçlü ve temiz bir şekilde çıkartmaktadır. zaten mikrofonla söylemektedir ki hiçbir opera sanatçısı mikrofon kullanmaz. nerdeyse sürekli hasta gezmesi ve kendine iyi bakmamasıyla geleceğini tehlikeye atmaktadır.

her şeye rağmen iyi bi müzisyendir. nota bilmez etmez ama çok çabuk ezberleyen bir kulağı vardır. bu adamla beraber doğaçlama yapmak çok zevklidir. son karşılaştığımızda yeni albüm için stüdyoya giriceğini söylemişti ne kadar doğrudur bilemem.

edit: kendisiyle iki gün önce karşılaştım bilkentte. albüm kaydını bitirdiğini ve sadece masteringin kaldığını söledi. bu arada tehlikeli bahar havasına rağmen kendisini hasta görmemek beni sevindirdi. sesinin kaç oktav olduğu muabbetini yaptık haliyle. 4-5 arası bişeyi kesin olarak söleyebilirim size, zira albüm kayıtlarında 4 oktav gibi bi registerda gezinmektedir sesi sölediği şarkılarda. ama canlı olarak daha fazlasını gözümün önünde yapmıştır o yüzden yuvarlayıp 5 diyelim. bu konuda aynen şöle demiştir. "fazıl'ın eli ayağına dolandı yaw o akşam beni tanıtırken, ağzından 7 die çıktı ben sahne arkasında sıçtık dedim içimden. sora da can dündar yazınca iyiden iyiye sıçtık. fazıl'ı yalancı çıkarmamaya çalışıyorum ama bi allahın kulu da kalkıp 7 oktav ses olmaz diyemedi ya en komik kısmı o."

sempatik tavrından hiçbişi kaybetmemiş, piyasa onu bozmamış bunlar çok güzel şeyler. bir de ilk albümünün kayıtlarıyla ilgili bişi söledi. ekşide çok feci şekilde eleştiriliyomuş kayıtlar kötü vs die. internetten indiren anlayamaz,albümün içinde onların benim demo kayıtlarım olduğu yazıyo dedi. cidden de demo kaydıdır bilirim, stüdyoya parçaları kaydetmek için girmedi bile. demoları verdi ve 2 parça yamulmuyorsam bilkentteki konserden canlı kayıttır.

kendisi hakkındaki son gelişmeler bunlar. bi gelişme olursa ana haber merkezimize bağlanacağız.