bugün

sansür

dün gece tv'de alasını gördüğüm lanet şey. ben mi çok cahil kaldım bilmiyorum ama, ne zamandan beri tv'de alkol ürünleri sansürleniyor?
bir diziydi yanlış hatırlamıyorsam, gençler havuz başında parti veriyorlardı, hepisinin de elinde içkiler vardı. tabi içkileri göremiyordunuz. buğulanmışlardı. bildiğin, sansürlenmişti yani öyle böyle değil. yani içimden kocaman bir yuh diyesim geldi. bu kadarı da olmaz ki ama? la oğlum yabancı birileri ara sıra türksat'a girer de görürse bu rezilliği kahakahayla güler lan bize? yani sonumuz adını unuttuğum bir ülke vardı, looney tunes kahramanlarının iç çamaşırları yok diye çoğu çizgifilmi yasaklanmıştı. onun gibi olmasın?
sigara sansürüne bi ayrı gıcığım zaten. ufak çocuklar sigara özenmesin diye yapılıyor olabilir de, bu da saçma. ellerinde kocaman bir buğuyla ağızlarına bir şey götüren amca. acaba bir çocuk için daha ne kadar dikkat çekebilir? kaldı ki, evde, sokakta sigara içen insanları hep görecektir o çocuk. önemli olan o ailenin çocuğuna bu bilinci aşılaması. o çocuk ileride lise yıllarında, elbet tanışacaktır sigarayla. kendi isteğine kalmış orası, içer ya da içmez.

şunu da eklemek isterim kii, hiç sigara/alkol kullandım, kullanmam. hatta nefret bile ediyorum denebilir. en güzel içki vişnesuyudur.