bugün

los angeles lakers

dwight howard'ın kadroya dahil edilmesinden sonra 2012-2013 sezonunun en önemli şampiyonluk adaylarından birisi haline gelmiştir. tabii ki daha önce steve nash'in de kadroya katılmasının bundaki etkisi büyük. takımın sahadaki uyumunu görmeden konuşmak kolay değil. ancak kağıt üzerinde kurulan kadro gerçekten etkileyici.

bir sürpriz olmazsa takımın ilk 5'i şöyle olacak:

dwight howard (pivot)
pau gasol (uzun forvet)
metta world peace (kısa forvet)
kobe bryant (şutör guard)
steve nash (oyun kurucu)

öncelikle steve nash yanındaki oyuncuları çok daha verimli hale getiren bir oyuncu. amare stoudemire ile steve nash'in yakaladığı uyumu daha sonra hiçbir oyun kurucu yakalayamadı. belki de steve nash'in etkisinden dolayı amare stoudemire bu kadar değerli bir oyuncu haline geldi. dwight howard ile steve nash'in de buna benzer bir uyum sağlaması muhtemel. tabii ki steve nash'in takımdaki diğer oyunculara da çok etki yapacağı aşikar. pau gasol da dwight howard için büyük şans. orta mesafeden iyi şut atabildiği için dwight howard'a pota altında rahat hareket etme imkanı sağlayacaktır. bu durumdan hem pau gasol hem de dwight howard kârlı çıkacak gibi. dwight howard'ın ribaundlardaki başarısı ve yaptığı savunma da pau gasol'un sırtındaki yükü azaltacaktır. kobe bryant ile ilgili çok şey söylemeye gerek görmüyorum. son yıllarda çok olgunlaştı ve takımın başarısı için mutlaka elinden geleni yapacaktır. dwight howard ile de iyi anlaşacaktır. ilk 5'teki en büyük soru işareti metta world peace. onun basketbola ne kadar konsantre olduğu çok önemli. eğer her şey yolunda giderse o da buna ayak uydurur büyük ihtimalle. çok müthiş işler yapmasına gerek yok. vasat bir performans gösterse bile çok göze batmayacaktır.

takımın ilk 5'i harika olsa da yedekler konusunda biraz şüphe var gibi. antawn jamison, steve blake ve chris duhon yeterli oyuncular. ancak bu oyuncuların dışında kenardan gelip oyunun gidişatını etkileyebilecek çok oyuncu yok. belki jordan hill sahaya yansıttığı enerji ile etkili olabilir. yine de birkaç hamle yapmaya daha ihtiyaçları var. ligin tecrübeli oyuncularından birkaçı ile sözleşme imzaladıktan sonra sorun kalmaz gibi. kenardan gelen oyuncuların yanında mike brown konusunda da şüpheler olduğunu söylemek mümkün. bu kadar yıldızı bir arada oynatıp oynatamayacağı merak konusu. takımın başında phil jackson olsa her şey daha kolay olurdu. yine de mike brown için kendini kanıtlama imkanı olacak.

2012-2013 sezonuna girilirken los angeles lakers'in kadrosu ana hatları ile şu şekilde olacak:

steve blake (oyun kurucu)

kobe bryant (şutör guard)

earl clark (uzun forvet)

chris duhon (oyun kurucu)

devin ebanks (şutör guard/kısa forvet)

pau gasol (uzun forvet)

andrew goudelock (şutör guard)

jordan hill (pivot/uzun forvet)

dwight howard (pivot)

antawn jamison (uzun forvet)

darius morris (oyun kurucu)

steve nash (oyun kurucu)

metta world peace (kısa forvet)
güncel Önemli Başlıklar