bugün

739 lira maaş almak

2012 yılının ilk yarısında 701.14 lira maaş alırken, 2012'nin ikinci yarısında 739.80 lira maaş almaktır.

görsel

Bu maaşı alan vatandaşlar mecbur bu maaşa boyun eğdirilmek zorunda bırakılıyor. lan 739.80 lira nedir be allasız kitapsızlar? bu nasıl bir maaş ve nasıl bir adalettir? 739.80 lira maaşla kim nasıl mutlu olabilir ve nasıl geçinir?

ve para babalarının hizmetine girmiş belli bir yaşam standardına ulaşmış, babasından kalanlarla veya ailesinin durumu iyi olanlarla bunu kanıksamış umursamayan tipler peydahlanmıştır bu ülkede!

sorarım size bu 3 çocuk yapın diyen adamlar bunu kime söylüyor acaba? siz hangi ülkeyi yönetiyorsunuz? hangi ülkenin vatandaşına hizmet ediyorsunuz? kafanızı sallamak için değil düşünmek için kullanın!

anne ve babanın çalıştığı bir aile portresi...

aldığı maaş 1479.60 türk lirası....

istanbul, Ankara, Bursa, izmir gibi şehirleri düşünün. Ben bu şehirlerin hepsini gördüm. istanbul'da doğdum ve şuan Bursa'da yaşıyorum en düşük kira 500.00 lira o da dandik muhitler...

Kira : 550.00

elektrik, su, ısınma: 250.00

bir bebek masrafı ortalama: 400.00 ile 600.00 lira arasında. ben buna 450.00 diyeyim.

görsel

mutfak masrafı: 250.00 lira minimum. hani et falan yok şeker, çay, makarna, pirinç, bulgur, peynir, zeytin, yumurta. he bak yumurta var et sayalım onu.

bunların hepsini topla sana yapar 1.500.00 türk lirası... hani o çok gelişmiş dediğiniz türk lirası!!! ne maaş almıştı bu küçük aile 1479.60 lira... her şeyi minimumdan hesaplasak bile çıkamıyoruz işin içerisinden!

bu milleti açlığa, sefalete, yoksulluğa muhtaç eden zihniyetler kahrolsun! yavrusuna alacağı bir çikolatanın hesabını yapan insanları görmezden geliyorsunuz? bu para para mıdır? eşek gibi çalıştırdığınız insanlara?

asgari ücret insanları ölüme mahkum etmektir! asgari ücret kışın soğukta üşümek, yazın evin içerisinde pişmek sosyal olarak sadece televizyona mahkum edilmektir! zorla cahil bırakılmaktır! ha döverek zulüm etmişsin ha aç bırakarak mahrum bırakarak! ne farkı var?

insanlar zulüm ediyorsunuz ve sonra çıkıp dinden ve imandan bahsediyorsunuz, "bu insanlar cahil yea" diye çemkiriyorsunuz ama onları asıl cahil bırakan sizsiniz bunu biliyorsunuz da aymazlığa vuruyorsunuz!

grand cheroke, bmw, mercedes araçlarınızla fink atıyorsunuz sağda solda! yetmezmiş gibi 18 yaşındaki çıtır kızınız ve oğullarınıza bizden çaldığınız paraları saçıyorsunuz! hemde insanlar açlıktan kan kusarken yapıyorsunuz bunu!

bu ülkede demokrasi dediğiniz şey sizin yastık kılıfınız olmuş salyanız akıyor! midenizdeki aç parazitler yüzünden.

sadece şimdi değil geçmişte suçlu!

739 lira maaş almak demek... ölü gibi yaşamak demektir!

--spoiler--
patron eksiledi amk.
--spoiler--

oğlum siz paranız kadar adamsınız lan! siz ideolojisi çok para olan bir siyasetin ürünü olarak kalacaksınız.