bugün

chp nin kanlı tarihi

istiklal mahkemelerinde asılanlar kurtuluş savaşında yunanın ingilizin fransızın yanında yer alan vatan hainleridir.dolayısı ile vatan hainlerinin kesilmesine üzülmek vatan hainliğiyle eş değerdir.sanırım şakirt kardeş burada 1980 darbesinden etkilenmiş ve istiklal mahkemelerini 80 darbesindeki yargılamalar idamlar cezaevlerindeki işkencelerle filan karıştırmış.

köy basma palavrasına gelirsek, tek bir örnek bile yoktur tarihte. herhalde arkadaş burada da pkk'nın terör eylemlerinden etkilenmiş.

başbakanları asan tarih geyiğine gelirsek tarihte 1 başbakan asıldı.onuda asan kurum bellidir.1960 yılına gelindiğinde (ki 1961'de olağan seçim olacaktı) chp bir seçim olsa iktidar olacaktı çünkü 59 buhhranınında etkisiyle 1957 seçimlerindeki dp%47 , chp%41 şeklindeki oy dağılımı tamamen terse dönmüştü.dolayısı ile yapılan ihtilal chp'nin iktidarınıda önlemiştir.ayrıca ismet inönünün idamları önlemek için nasıl gayret gösterdiğide tarihi gerçektir.

adnan menderes işbirlikçi,faşist bir diktatörün tekiydi.döneminde büyük yolsuzluklar yapılmış,muhalifler hapislere atılmıştı.1960 yılında yapılan bir darbe değil ihtilaldir.bu ihtilalde sadece dp hükümeti değil genelkurmay komuta kademeside indirilmiştir.yani tsk'nin zirvesinede bir askeri müdahale yapılmıştır.

sonuçları türkiye için büyük oranda hayırlı olmuştur.gerçek bir anayasa olan 61 anayasası yapılmış, önemli anayasal kurumlar kurulmuş(aym,sayıştaş gibi),senato meclisi kurulmuş ve gerçek manada özgürlükçü bir dönemin önü açılmıştır.

tek falsosu işbirlikçi-faşist ve yolsuzlukara batmış dönemi yargılarken menderes ve 2 bakanı asarak tabiri caizse bu insanları adam yerine sokmuş olmasıdır.kör öldü badem gözlü oldu yani.ki belirttiğim üzere ismet inönü bunu engellemek için çok mücadele vermiştir ama gücü yetmemiştir.

netice itibariyle chp, anadolu ve rumeli müdafa-i hukuk'un devamı olan kurtuluş savaşını kazanan,devlet kuran kadroların adeta savaş meydanlarında kurduğu bir partidir.büyük devrimlere imza atmıştır.ülkenin çimentosudur.hancıdır.herkes gelir geçer o kalır.