bugün
- kadınların bir erkekte aradığı kriterler9
- yazarların hayatlarının 1 yılını satacakları fiyat11
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız20
- mezun olunan okula yıllar sonra tekrar gitmek7
- sözlükte sizi kim tanıyor16
- magnum4
- allah olsanız yazacağınız kitabın ismi ne olurdu10
- alttaki yazarın gerçek adını tahmin etme4
- kiraz cicegi kolonyasi44
- en son ne zaman çaylak oldunuz3
- upuzun saçlarını kısacık kestiren kız3
- 10 temmuz 2026 ispanya belçika maçı10
- inanmıyorsanız bari saygı duyun3
- çirkin kadını güzel gösteren şeyler3
- lise arkadaşları4
- aşkom diyen erkek4
- yapay zeka ile sohbet ederken duyulan garip his4
- sözlükçülerin en iyi 5 roman listesi12
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı23
- aynı anda üç kızla gezmek3
- 2026 dünya kupası26
- sözlük arkadaşı3
- kim kimin fakesi10
- zall'a yazdığım mesaj7
- staind3
- sözlük erkeklerinin kurabiyeleri9
- yaprak yiyen kadın3
- anın görüntüsü11
- natuk baytan4
- günün şarkısı5
- fransa9
- fas12
- askeri ücretle erdoğanı savunan tip11
- birader yazarların birader beyler olmaları hedesi3
- sözlükte ciddi konuların konuşulmaması6
- kadınların koşamaması6
- ayna3
- motor3
- kant'ın ahlak yasası ve günlük hayat2
- sözlük yazarına telefon numarası vermek2
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler5
- gavurun kızı5
- mehmet okuyan11
- abd iran ateşkesinin kalıcı olamaması10
- üstteki yazarın banka hesabındaki para4
- sözlük kavgaları7
- hazret ktc5
- yazarların en sevdiği sözler9
- whatsapp2
- yiğit özgür2
Ne malı, hadi ama yapmayın! 10 yaşında vardım yoktum. Sene 1999. ilk defa PC alınmış eve. Niye PC diyorum ki, o zamanlar laptop'tan haberimiz mi var? Açıkca bilgisayar diyeyim. Her neyse, bilgisayarımız tahmin ettiğiniz üzere efsanevi Windows 98 işletim sistemine sahipti. Casper'dı hatta. Yoğun israrlarla, işimizi görsün diye alınmıştı. Bizim tabi ki, babamın ne işi olurdu bilgisayarla o zaman? Fabrika yönetim kadrosundaydı ama sıfırdı alâkası. O yüzden, oyun ve 256 Kbps hızındaki internet için alınmıştı. Şimdiki gibi nerede 24 Mbps bağlantımız olsun, Japonya'da mı yaşıyoruz? Hâl buyken, fırlama ve hiperaktif yaşarken, içimdeki o merak ateşi beni yiyip bitirirdi, her küçük çocukta olduğu gibi. Sıradan bir gündü. Tahminimce yaz aylardayız, bir buçuk saattir bilgisayar oynadığıma bakılırsa. Masaüstünde, Galatasaray'ın o zaman ki değişmez Taffarel, Popescu, Suat, Hagi ve Jardel 5'lisi gibi, asla değişmeyen 5 simge vardı; bilgisayarım, belgelerim, Intenet Explorer, Ağ bağlantılarım ve Geri dönüşüm kutusu olmak üzere. ilk göze çarpan ve ekranın en üstünde olan Bilgisayarım kurban seçilmişti. içindeki klasörlere tıklaya tıklaya Windows klasörünü bulmuştum. Fırlama ve biraz da ingilizce bilen bir çocuk değil miyim, şöyle şaşalı bir isim bulup sileyim lan dedim. Tabii o zaman "Fak dı sistım" felan bilmiyoruz. Bilseydim komple windows'u silerdim ya neyse. Gittim system32.dll 'yi buldum ve silme operasyonunu başarıyla bitirdim. Hassstrr, babama kıçımı yırttıra yırttıra aldığım bilgisayar kafayı yedi. Bir şey de yapamayınca, monitörü kapattım ve "Annee, ben Sametlere gidiyorum." diyerek olay yerinden kaçtım. Şansımı s...eviyim ki babamın o akşam internete giresi tuttu. Yahoo'ya mı ne girecekmiş, sanal iletilerini (e-posta) kontrol etmek amacıyla. Hikayenin buradan sonrasını insafınıza bırakıyorum. (ipucu: Tamirattan sonra, 6 ay pc... pardon bilgisayar yasağı...)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar