bugün

galatasaray

1944'lü yıllarda, 1950'li yıllarda yapılan hatır şikelerini, galatasaray şampiyon olmasın diye sahadan çekilmeleri normal karşılayan zihniyete ne anlatsak boş.

malatya olayıyla ilgili bir futbolcunun konuşmalarını gösterip "aha 1987 yılı galatasaray şike yapmış" deniliyor ama ben o dönemle ilgili malatyalı bir yöneticinin ifadelerini koyduğum zaman mırın kırın ediliyor.

üzerine basa basa diyorum ki; konu bu ülkede yapılan ilk şike, teşvik... ama yok...

400 sayfa pisliğe, tarlalara, inşaatlara, şantiyelere, tff raporlarına, cas davasının geri çekilmesine, etik kurulu raporlarına ve son olarak türkiye cumhuriyeti mahkemelerinin yapıştırdığı şike damgasına inanmayanlara benim anlatacak bir şeyim yok ki 1940'lı 50'li yıllarda yapılan şikelere inandırayım...

isteğim "bu ülkeye şikeyi galatasaray getirdi yeaa" diye kıvrananlara bunun ispat edilmesiydi. ispat edilirse sözlüğü bırakacağımı söylemiştim, edilmezse de bu başlıkta galatasaray'dan özür dilenmesini istemiştim.

1987 yılında oynanan bir malatya beşiktaş maçı koyuldu önüme (ki o'nu açıkladım) ben de 1940'lı 1950'li yıllarda oynanan maçları koydum.

kimin gideceği, kimin özür dileyeceği ortada. dolayısıyla benim artık şu yazdıklarımın haricinde bir şey yazmamın lüzumu yok. gerekçeleri yukarıda yazılı.

tanım : türkiye'nin en köklü, en büyük ve yazılı/yazısız kuralları olan, tesislerinde "seni buraya getiren yeteneğin, burada kalıcı olmanı sağlayacak olan karakterindir" yazılı olan ve 531 yıldır bu ülkeye hizmet eden türkiye'nin en büyük camiası, spor kulübü, ilim ve irfan yuvası.
© copyright 2005 - 2026