bugün

galatasaray

şu ana kadar yaptığı transferlerle sansasyon değil başarı için transfer yaptığını göstermiş olan kulüp, kulübüm. dany ve umut transferleri, galatasarayın alternatifli bir kadro oluşturmaya çalıştığının habercisi bir anlamda. geçen sezon en büyük sıkıntımız da buydu zaten. allahtan önemli sakatlıklar falan olmadı da çok büyük sıkıntı yaşamadık. ama elmander, melo, selçuk, semih, eboue, ujfa ve balta. bu liste uzar. ilk onbirde oynayan oyuncuların neredeyse hiç birinin sağlam bir alternatifi yoktu. lige başlarken ujfa-servet- zan diye tasarlanan stoper mevkiinde sezon sonuna doğru semih-ujfa ikilisi alternatifsiz kaldı bir anda. şimdi oraya dany takviyesi yapıldı. umut elmandere alternatif olabilir. bazı arkadaşlar hayal kırıklığına uğramış umut transferiyle ama ben ümitliyim. kimse umuttan 20 gol atmasını beklemiyor, o beklentiyle alındığını da hiç sanmıyorum. elmader de geçen sezon 36 maçta toplam 12 gol attı ama takıma katkısı bundan çok daha fazla oldu. süper finalde elmanderin oyundan çıktığı andan sonra takımımızın savunmada ne kadar sıkıntı çektiğini bilen bilir. işte bu açıdan düşününce umut transferi daha da büyük anlam kazanıyor benim gözümde. şimdi bundan sonrasında da aynı yoldan şaşmazsak çok sağlam bir takım olabiliriz. bir tane bitiriciliği yüksek santrafor, bir iki kanat oyuncusu, sol beke yedek ve orta saha takviyesiyle ciddi anlamda eksiklerimizi kapatmış oluruz. bu dört-beş transferin içinde bütçeyi en sarsabilecek olanı santrafor ve orta saha. bu yükün altından da başarıyla kalkabilirsek şampiyonlar liginde sağlam bir mücadele verecek bir takım kurmuş oluruz. ligde de rahatlıkla şampiyonlar ligi vizesini kaparız.
© copyright 2005 - 2026