bugün

uludere için adalet

sadece teröristlerin ve hayatında hiç terörist görmemiş sıcak koltuğunda oturan klavye hümanistlerinin istediği adalettir.

siz uludere nerededir bilir misiniz ? hiç bilmiyorsanız açın google.maps den bi bakın. orası bu ülkenin sınırı ve siz gecenin bir yarısı bu ülke sınırından ve üstelik olağanüstü hal bölgesi olan güney doğu sınırından silahlı olarak geçiş yapan 34 kişinin öldürülmesini katliam, insanlık dışı, devlet zaafiyeti bir olay gibi görüyorsunuz. ama aynı uçaklar yunanistan sınırından geçen 34 tane silahlı kişiyi vursa hepiniz vatansever olur çıkardınız. ne bekliyodunuz hepsinin tek tek durdurulup kimlik kontrolü yapılmasını mı ? madem sınırlarımızı koruyamıyoruz neden var o sınırlar , açalım herkes elini kolunu sallaya sallaya gelsin geçsin. kaldı ki cenazelerden ve diğer sosyal medya profillerinden bölgedeki halkın nerdeyse tamamının olduğu gibi bu ölenlerin de terörist olduğu çok açık. kim o kişilerin o gece en yakın karakola baskın yapmayacağını garanti edebilirdi ki ? orda ölen askerin bedeli 22.500 tl olacaktı bakın 124 bin değil ? bunun için de adalet istermiydiniz ?

oturduğu yerden barış çağrısı yapanlar bu işin silahla çözülmeyeceğini düşünenler kimin silahını bırakması gerektiğini de bir düşünsün , bu topraklarda nasıl özgür yaşadığını , bu bayrağın yüzyıllardır bu topraklarda nasıl dalgalandığını bir düşünsün. senin bugün yaptığın tek şey twitter da hastag takip etmekken ataların senin kıçını korumak için öldü hala da ölmeye devam edenler var. bir gün o masum dediklerin insan dediklerin köylü dediklerin senin de canını yakarsa dilerim ki karşına "ama onlar kaçakçıydı" diyen biri çıkar.