bugün

galatasaray

taraftarına büyük bir sorumluluk düşmektedir. bunları konuşmanın şimdi tam sırasıdır bence.

şampiyonluk doyasıya kutlanmalıdır ama ben çoktan doydum mesela. genç kardeşlerimizin heyecanını ve bu sözlükteki 3 5 tane fenerbahçeliye kızıp deliren, onlara cevap veren arkadaşlarımızı anlıyorum, ama onlar galatasaray' ın büyüklüğüne yakışır bir şekilde davranarak, metin oktay' ı örnek alarak sadece kendi takımlarıyla ilgilenmeli, hem bu 3 5 adet trolle prim yaptırmamalı hem de bu genç kardeşlerimize örnek olmalıdırlar. fenerbahçe forması, fenerbahçe arması, fenerbahçe tarihi biz galatasaraylılar için de değerlidir. değerli olmak zorundadır. metin oktay' ın sözünü hatırlamak gerek tam burada ''benim ağları delen golümü o kadar değerli yapan fenerbahçe' nin büyüklüğüdür.'' fenerbahçe çok büyük olduğu için bizim ezeli rakibimizdir. elbetteki taşlamalar, sataşmalar olacaktır, elbetteki -olmasını istemesem de- yönetici, taraftar, futbolcu, yorumcu gibi kişilerin söylem ve eylemleri yüzünden sert atışmalar da olacaktır ama bunlar olurken fenerbahçe armasına, değerlerine saygısızlık edilmemelidir. genç galatasaraylı arkadaşlarım bilmez belki ama bizim ilk kuruluş rengimiz kırmızı beyazdır ve sonrasında da sarı lacivert düşünülmüştür. ben de çok kızıyorum bazı fenerbahçe yöneticilerine, ben de cevap veriyorum onlara sosyal medya aracılığı ile; ama bunu yaparken söylemlerimin o yöneticiyle, o yorumcuyla sınırlı kalmasına dikkat ediyorum. yazının bundan sonrası ise salt galatasarayla ilgili.
biz bu ligde daha önce de 17 kez şampiyon olduk. evet ezeli rakibin sahasında kupayı aldığımız düşünüldüğünde en anlamlı ilk 3 şampiyonluktan biri hatta belki de ilkiydi bu kuşkuşuz. yine de benim açımdan büyütülecek bir şey değil çok fazla. uefa kupası zaferini izleyen arkadaşlar için de böyle olduğunu tahmin ediyorum. belki o zaferin yarısı kadar filandır bu şampiyonluğun hazzı. dolayısıyla bizi bu zaferlere alıştıran galatasaray ve imparator fatih terim2 den daha fazlasını istemek hakkımız ve istiyoruz. bu ligde elbette şampiyon olamadığımız sezonlar olacak. şampiyon olmamayı başarısızlık olarak görmemeliyiz artık. önemli olan her sene şampiyonluk mücadelesinde olmak ve her sene düzenli olarak üzerine koyarak avrupa' da başarılar yakalamaktır. bunun için de istikrar şarttır. fatih terim ve ekibine inanılmalı, arkalarında durulmalı ve neticeler ne olursa olsun sahadaki mücadele ve futbol iyi olduğu sürece bu takım alkışlanmalıdır. bu ligde elbette tekrar fenerbahçe, beşiktaş şampiyonluklar yaşayacaktır. şampiyon olamadık diye takımı başarısız saymak, terim ile yolları ayırmak aptallıktır. bizim ilk hedefimiz artık avrupa olmalı ve bu ligde avrupa için sadece bir araç olarak görülmelidir. biz bu ligin sınırlarını çoktan aştık galatasaraylılar. özellikle genç kardeşlerimize söylüyorum; lütfen bunu bilin ve buna göre davranın.
elbette fenerbahçe bizim ilelebet ezeli rakibimiz olarak kalacak ama şu da bir gerçek ki 2000' den beri bizim fenerbahçe ile aramızda büyük bir fark var. fenerbahçe bunu kabul etse de etmese de var bu fark. fenerbahçe' nin en büyük rakibi biz olabiliriz ama benim için ise fenerbahçe hala en özel rakip olmakla birlikte fenerbahçe' ye karşı alınan başarılar beni en mutlu eden başarılar değil artık. uefa zaferini tatmış, real madrid' den finalde kupayı almış biri olarak daha büyük mutlulukların ne olduğunu biliyorum çünkü.
galatasaray camiası ve galatasray taraftarı; biz daha büyük heyecanların takımıyız. şampiyonluğu kutladık ve bitti şimdi gerçek hedeflere yürüme zamanı. takıma destek olma zamanı. elbette hata görürsek bizce doğru olanları söyleyelim, elbette eleştirelim ama artık başarı ya da başarısızlığı türkiye ligine endekslemeyelim.

son olarak; yetmez bize bu kupa, şimdi hedef avrupa!
© copyright 2005 - 2026