bugün

gizli hedef

gizli hedefe sadece bir oyun gözüyle bakmak yanlış olur. eğlencesi uzun süren keyifli anlar yaşatan bir oyun olmasının yanında adeta bir eğitim paketidir gizli hedef.
bu oyun sayesinde insan kapitalizmin ne olduğunu anlar, güçlünün yanında neden olunur ve güçsüzler neden ezilir bunu öğretir bize. kalleşliği de öğretir, kalleşliğe karşı uyanık olmayı da. arkadan vurmak/vurulmak nedir anlar insan oynadıkça. bir insanın gözünün içine baka baka nasıl yalan söylenir hemen öğreniverir insan. insanların amacına ulaşmak için ne kadar çirkefleşebileceğini gösterir bize. ve tabi saman altından su yürütmenin nasıl profesyonelce yapıldığını görürsünüz.
benim bugün gözüm açıksa, uyanıksam bu oyuna borçluyum diyebilirim. insanların beni kandırmak istediğini fark edip oltaya düşmüyorsam ve anlayabiliyorsam gözümün içine baka baka yalan söylediklerini hep bu oyundandır. ve tabi gerektiğinde nasıl yalan söyleyeceğimi de bu oyun sayesinde öğrendim.
kısacası bu oyun basit bir dünya haritası üzerinde oynanan en güçlü olma oyunudur, kurallar ve izlenen politikalar gerçek hayattakilerden çok da farklı değildir.