bugün
- ekşi sözlük referans16
- mekke anlaşması19
- yeni partinin çerçeve yasa kararı5
- kod yazarken müzik dinlemek6
- yazarların para ödediği yapay zekalar6
- en gey özelliğiniz9
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları6
- hamferdi yazarlar3
- torpil peşinde koşan tip4
- din ve ahlak4
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- merfulu10
- online 40 yazar ne yapıyor5
- tuvalete sıçımhane diyen kezo5
- bir insanın muadilini bulmak5
- yanlışlıkla gey olmak9
- zall'ın çok meşgul biri olması6
- gizli artılayan yazar3
- wc'ye telefonsuz girmek7
- halk başkanlık sistemini istiyor9
- en estetik meyveler2
- dün fetö götü yalayanlar bugün apo götü yalıyor7
- dudağında bir boyası eksik yuzır4
- günlük tutan erkek19
- kaybolan futbolcusu için müge anlı'ya çıkan takım2
- gey erkeklerin buluşma noktası3
- bol bol su içmek2
- rodrigo mora6
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz17
- mamut avlayıp ev geçindiren efsanevi nesil11
- kulağın pıtı gibi olması3
- nihal atsız2
- sözlük kızlarının acayip tatlı olması3
- mükemmeliyetçi insan2
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- her yerde sümkürebilen insan6
- sigaranın yanına çay kahve dışında alternatifler10
- arda güler5
- hastane randevusu2
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- ev almak isteyenlere tavsiye4
- halkını düşünmeyen lider4
- sıcak hava vs soğuk hava2
- gratisin içini merak etmek8
- sözlükteki herkesin çok zeki olması3
- merhabalarr5
- sen neye inanıyorsun2
- seçimi yine akepe kazanacak3
şimdi sen demişsin ya "hepiniz ermenisiniz, hepiniz piçsiniz" diye, hem de bunu hocalı katliamı için yapılan yürüyüşte demişsin ya, hah işte sana diyeceğim şudur ki o "hepimiz ermeniyiz" diyen piçlerden biri de benim.
ama bak sana şöyle söyleyeyim, ben bugün de "hepimiz azeriyiz" dedim. neden biliyor musun?
çünkü ben ermeniyim derken, bir etnik kimlikten, bir ulustan, bir kafa kağıdından bahsetmiyordum.
ben "hrant'ım" derken bir gazetecinin, bir vatandaşımın, bir gayrimüslim kardeşimin sadece etnik kimliğinden, düşüncelerinden, sözlerinden, yazısından dolayı bu ülkede sırtından vurularak yaşam hakkının elinden alınmasına karşı ben de onun tarafındayım diyordum,
ben "kürdüm" derken sadece kürt olarak doğduğu için adam yerine konmayan, tarlasını sürerken kafasına bomba inen, devleti tarafından vurulan, ırkdaşı tarafından zorla terörist yapılan insanların yanındayım diyordum,
ben bugün "azeriyim" diyorken masum çocukları bir hiç uğruna katledilen, işkence gören, insan olmayı becerememişlerin zulmüne uğrayanların safında olduğumu belirtmek için diyorum bunu.
ben türkiye'de doğdum, türk vatandaşıyım. i̇zmir'de büyüdüm. birçok imkanım vardı, ülkemin şanslı addedilen kısmında doğduğum için doğuştan vardı bu özgürlüklerim. ben zulüm görmedim, ben hor görülmedim, ben katledilmedim, ben rahat yaşadım. bana her sabah "türküm, doğruyum çalışkanım" dedirtti bu çark.
ama ben ne gördüm biliyor musun her sabah "türküm" derken,
önce insandım ben. önce insan olarak doğmuştum ben.
bak sana bir şey söyleyeyim mi. ben mart doğumluyum ama babamlar eylül'e kadar kimliğimi çıkarmamışlar. yani anlayacağın 6 ay kimliksiz emmişim annemin sütünü. yani 6 ay türk bile değilmişim ben. din hanemde yazacak bir dinim bile yokmuş anlayacağın. kan grubum yokmuş, sıra no, aile no yokmuş. babamın işgüzarlığı işte.
yani anlayacağın 5 aylıkken, beşiğimde takılırken ağzıma bir şey kaçsa da boğulsam ne olarak öleceğim bile belli değilmiş.
yani bana "1 türk bebek öldü" diyemezmişsin.
peki o zaman ben bir bebek olmayacak mıydım?
ben bir kardeşin olmayacak mıydım?
ben bir insan olmayacak mıydım cevap ver bana?
ha diyeceksin ki "büyümüşsün de hepimiz ermeniyiz diyen bir piç olmuşsun zaten."
haklısın kardeşim. ben bir piçim. ben bir gün "ermeniyim" bir gün "kürdüm" diyen bir piçe dönüştüm.
çünkü ben insanım güzel kardeşim.
zulme uğrayanın kimliğine bakmayacak, ölen bebeğin kafa kağıdına göre ağlamayacak kadar insanım.
ben şu pankartı açan sana "kardeşim" diye seslenecek kadar insanım.
sen nesin?
yok yok kimliğini gösterme. gerek yok anladım ben.
alıntı
ama bak sana şöyle söyleyeyim, ben bugün de "hepimiz azeriyiz" dedim. neden biliyor musun?
çünkü ben ermeniyim derken, bir etnik kimlikten, bir ulustan, bir kafa kağıdından bahsetmiyordum.
ben "hrant'ım" derken bir gazetecinin, bir vatandaşımın, bir gayrimüslim kardeşimin sadece etnik kimliğinden, düşüncelerinden, sözlerinden, yazısından dolayı bu ülkede sırtından vurularak yaşam hakkının elinden alınmasına karşı ben de onun tarafındayım diyordum,
ben "kürdüm" derken sadece kürt olarak doğduğu için adam yerine konmayan, tarlasını sürerken kafasına bomba inen, devleti tarafından vurulan, ırkdaşı tarafından zorla terörist yapılan insanların yanındayım diyordum,
ben bugün "azeriyim" diyorken masum çocukları bir hiç uğruna katledilen, işkence gören, insan olmayı becerememişlerin zulmüne uğrayanların safında olduğumu belirtmek için diyorum bunu.
ben türkiye'de doğdum, türk vatandaşıyım. i̇zmir'de büyüdüm. birçok imkanım vardı, ülkemin şanslı addedilen kısmında doğduğum için doğuştan vardı bu özgürlüklerim. ben zulüm görmedim, ben hor görülmedim, ben katledilmedim, ben rahat yaşadım. bana her sabah "türküm, doğruyum çalışkanım" dedirtti bu çark.
ama ben ne gördüm biliyor musun her sabah "türküm" derken,
önce insandım ben. önce insan olarak doğmuştum ben.
bak sana bir şey söyleyeyim mi. ben mart doğumluyum ama babamlar eylül'e kadar kimliğimi çıkarmamışlar. yani anlayacağın 6 ay kimliksiz emmişim annemin sütünü. yani 6 ay türk bile değilmişim ben. din hanemde yazacak bir dinim bile yokmuş anlayacağın. kan grubum yokmuş, sıra no, aile no yokmuş. babamın işgüzarlığı işte.
yani anlayacağın 5 aylıkken, beşiğimde takılırken ağzıma bir şey kaçsa da boğulsam ne olarak öleceğim bile belli değilmiş.
yani bana "1 türk bebek öldü" diyemezmişsin.
peki o zaman ben bir bebek olmayacak mıydım?
ben bir kardeşin olmayacak mıydım?
ben bir insan olmayacak mıydım cevap ver bana?
ha diyeceksin ki "büyümüşsün de hepimiz ermeniyiz diyen bir piç olmuşsun zaten."
haklısın kardeşim. ben bir piçim. ben bir gün "ermeniyim" bir gün "kürdüm" diyen bir piçe dönüştüm.
çünkü ben insanım güzel kardeşim.
zulme uğrayanın kimliğine bakmayacak, ölen bebeğin kafa kağıdına göre ağlamayacak kadar insanım.
ben şu pankartı açan sana "kardeşim" diye seslenecek kadar insanım.
sen nesin?
yok yok kimliğini gösterme. gerek yok anladım ben.
alıntı
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar