bugün
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- eski sevgilinin aylar sonra yazması17
- kanadalı ünlüler6
- beni kaybettin diyen erkek14
- arkadaşlar yeni işe başladım16
- yazarların yapmayı düşündükleri çocuk sayısı15
- uykusuz kedi ile soba çayı içip dedikodu yapmak3
- tecrübe edilen en korkunç şey6
- bir sevgiliden beklenen şeyler11
- mazotun litresi 101 lira35
- felsefe mezunu öğretmen olmak3
- ekşiye gidiyorum ben10
- arkadaşlar bir şey danışacağım10
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler26
- sadece filistin'i önemsemek15
- cb külliyesinde türk bayrağı olmaması4
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz16
- iç sıkıntısı5
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek21
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- 17 eylül 2026 beşiktaş marsilya maçı12
- kahve falı bakabilen muhteşem fevkalade yazarlar8
- gocu38
- sevgiliyi kediye onaylatmak7
- sevilen hitap şekilleri3
- iblis'in sesini duymak11
- bir erkeğin wp aile grubuna alınma kriterleri6
- çanakkale kumandanı mustafa kemal paşa7
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları34
- 28 bine çalışmak8
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz45
- mia khalifa denince akla gelen ilk şey3
- g i l d e d l i l y27
- arkadaşlar bir şey soracağım13
- israil11
- kürdü sevin10
- öcalan'ın kira vermeden villada oturması12
- anın görüntüsü24
- yaşlılığı kabullenemeyen insan10
- arkadaşlar bakar mısınız16
- hangi şehrin erkeği meşhurdur5
- tavuk kanadı ne işe yarıyor sorunsalı7
- witcher 32
- yazarların fobileri20
- güne almanca bir cümle bırak3
- gecenin korkunç yaratıkları3
- bik bik'in mutfağına konuk olmak30
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması30
- kadikoy psikolog4
- bir erkeğe objektif bakma yetisini kaybetmek5
"ruhumuzun canlanması", ermeni yazar zori balayanın bir kitabıdır.
(#14660526)
kitabının bir bölümünde şöyle yazıyor...
'' Biz Haçatur'la ele geçirdiğimiz bir eve girdiğimizde, askerlerimiz 13 yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Türk çocuğu çok ses çıkarmasın diye Haçatur çocuğun annesinin kesilmiş göğsünü onun ağzına soktu. Daha sonra ben bu 13 yaşındaki Türk çocuğuna, onların atalarının bizim çocuklarımıza yaptıklarını yaptım. Başından, ensesinden ve karnından derisini soydum. Sonra saat tuttum ve Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından hayatını kaybetti.
ilk mesleğim doktorluk olduğu için merhametliydim, bu yüzden de çocuğa yaptığım eziyetten dolayı mutluluk duymadım. Ama ruhum halkımın bir kısmının bile öcünü aldığı için gururluydu. Haçatur daha sonra, ölmüş Türk çocuğunun cesetini parça parça doğradı ve bu Türkle aynı kökten olan köpeklere attı.
Akşama kadar aynı şeyi 3 Türk çocuğuna daha yaptık. Ben bir Ermeni vatansever olarak kendi vazifemi yerine getirdim. Haçatur'da çok terlemişti ama ben onun gözlerinde ve diğer askerlerimizin gözlerinde intikam ve hümanizmin mücadelesini gördüm. Ertesi gün biz kiliseye giderek, 1915'te ölenlerimiz ve ruhumuzun dün gördüğü çirkeften temizlenmesi için dua ettik. Ancak biz Hocalı'yı, vatanımızın bir parçasını işgal eden 30 bin kişilik çirkeften temizlemeyi başardık.''
--spoiler--
Hocalı'da Ermenilerin Azerbaycanlılara karşı hayata geçirdiği soykırımı detaylarıyla kendi kitabında sıralayan Zori Balayan, her Ermeninin bu hareketten gurur duyması gerektiğini söylüyor.
Şunu da belirtelim ki; Hocalı'da Ermenilerin soykırım gerçekleştirdiklerini, insanlığa karşı cinayet işlediklerini tasdikleyen bu fikirler, Zori Balayan'ın 1996'da çıkarmış olduğu ''Ruhumuzun Canlanması'' adlı kitabının 260-262'inci sayfalarında yer almaktadır.
--spoiler--
(#14660526)
kitabının bir bölümünde şöyle yazıyor...
'' Biz Haçatur'la ele geçirdiğimiz bir eve girdiğimizde, askerlerimiz 13 yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Türk çocuğu çok ses çıkarmasın diye Haçatur çocuğun annesinin kesilmiş göğsünü onun ağzına soktu. Daha sonra ben bu 13 yaşındaki Türk çocuğuna, onların atalarının bizim çocuklarımıza yaptıklarını yaptım. Başından, ensesinden ve karnından derisini soydum. Sonra saat tuttum ve Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından hayatını kaybetti.
ilk mesleğim doktorluk olduğu için merhametliydim, bu yüzden de çocuğa yaptığım eziyetten dolayı mutluluk duymadım. Ama ruhum halkımın bir kısmının bile öcünü aldığı için gururluydu. Haçatur daha sonra, ölmüş Türk çocuğunun cesetini parça parça doğradı ve bu Türkle aynı kökten olan köpeklere attı.
Akşama kadar aynı şeyi 3 Türk çocuğuna daha yaptık. Ben bir Ermeni vatansever olarak kendi vazifemi yerine getirdim. Haçatur'da çok terlemişti ama ben onun gözlerinde ve diğer askerlerimizin gözlerinde intikam ve hümanizmin mücadelesini gördüm. Ertesi gün biz kiliseye giderek, 1915'te ölenlerimiz ve ruhumuzun dün gördüğü çirkeften temizlenmesi için dua ettik. Ancak biz Hocalı'yı, vatanımızın bir parçasını işgal eden 30 bin kişilik çirkeften temizlemeyi başardık.''
--spoiler--
Hocalı'da Ermenilerin Azerbaycanlılara karşı hayata geçirdiği soykırımı detaylarıyla kendi kitabında sıralayan Zori Balayan, her Ermeninin bu hareketten gurur duyması gerektiğini söylüyor.
Şunu da belirtelim ki; Hocalı'da Ermenilerin soykırım gerçekleştirdiklerini, insanlığa karşı cinayet işlediklerini tasdikleyen bu fikirler, Zori Balayan'ın 1996'da çıkarmış olduğu ''Ruhumuzun Canlanması'' adlı kitabının 260-262'inci sayfalarında yer almaktadır.
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar