bugün

red tails

Yapımcılığını Star Wars ve Indiana Jones serisi gibi unutulmaz yapımlara imza atan ünlü ABD'li yapımcı ve yönetmen George Lucas'ın, yönetmenliğini Anthony Hemingway'in yaptığı film. George Lucas 23 yıldır üzerinde çalıştığı filmine Hollywood'un önde gelen stüdyolarından umduğu mali desteği bulamayınca filmi kendi finanse etmek zorunda kaldı. ABD'de 20 Ocak 2012'de vizyona giren film2. Dünya Savaşı'na giren bir grup siyahi pilotun hikayesini konu alıyor. Projeyi götürdüğü stüdyoların filmi nasıl pazarlayacaklarını bilmedikleri gerekçesiyle mali destek sunmayı reddetiklerini belirten Lucas, kadronun çoğunlukla siyahi oyunculardan oluşmasının, stüdyoların projede yer almak istememesinin en önemli nedenlerinden biri olduğunu kaydetti.

Ben filmi seyretmedim ama geçtiğimiz günlerde bir belgesel kanalında bu insanların hikayesini seyretmiştim. Yani olay tamamıyla gerçeklerden esinlenerek çekilmiş. O günlerden sağ kalan kişilerle yapılan görüşmelerde siyahi oldukları için hiç bir işe layık görülmeyen bu insanların kendilerini ispat etmek için nasıl olağanüstü bir çaba gösterdiklerini görmüştüm. Adeta kendilerinin ve tüm siyahilerin de diğerlerinden bir farkı olmadığını ispat etme yarışına girmişler. ilk başlarda dalga geçilmişse de Alman uçaklarını avlamaya başladıktan sonra gördükleri saygı da giderek artmış.

Tüm bunlardan sonra ise savaş sonrası Amerikalıların vefa göstermesi beklenirken herşey eski haline dönmüş. Birkaç başarı belgesi ve madalya dışında da ellerinde kalan bir şey olmamış.
© copyright 2005 - 2026