bugün
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği42
- şemsiyeli benim10
- şemsiyeli olayının gerçek yüzünü açıklıyorum5
- ikizler burcu kadını olmak9
- kürtler asimile edilmelidir4
- herkesi seven insan9
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor23
- allah'ın yasakladığı cinsel ilişkiler10
- kadir inanır'ın kendi ailesine miras birakmaması5
- allah13
- suudi arabistan'a demokrasi gelmeli3
- hard sevmeyen bir kızı harda nasıl ikna edersiniz7
- et döner dürüm4
- hepimiz şemsiyeyiz2
- true nickli yazar15
- çok hastayım sözlük6
- ekşi sözlük5
- sarı poşet kudurtması15
- uludağ sözlüğün saçmalığı4
- götünden tanırım seni8
- pluviofil2
- erkeklerin bir kızda aradığı kriterler9
- sigara içmemenin çok sıkıcı olması2
- trt 22
- sürekli birilerine cevap yetiştirmek10
- sözlüğe renk katan yazarlar7
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz25
- evliliği ayakta tutan güçler13
- introsuyla bizi bizden alan şarkılar2
- manisada okul saldırısı17
- kara şemsiyeli benim2
- tai lung12
- en çok ihanet eden burçlar7
- orta şeritte giderken selektör yapan kavat2
- her konuda bilgisi olanı ukala diyerek hor görmek6
- true'yi evlendiriyoruz3
- türkiye de muhalefet var mı10
- celal şengör'ün burç yorumu6
- afrikalılar gariban avrupa emperyalist yalanı17
- tas kafa traşlı hırt sorunu12
- ktç'nin şemsiyeli olması4
- iş hayatında takılan maskeler6
- the white buffalo2
- 22 eylül 2026 istanbul sağanak uyarısı3
- bik bik'in neden bu kadar tatlı olması7
- ai otomatik silme kalksın2
- siyaset üstü yazarlar9
- y o r u l d u m5
- kış geliyor6
- pkk lılar ermeni dölüdür deyince hırttıran hırt9
ikinci Dünya Savaşı’nda savaşan afro-amerikalı pilotların hikayesini anlatan, pilotlar arasındaki it dalaşı konusunu beyazperdede görmemizi sağlayan george lucas imzalı film. henüz prodüksüyon aşamasında olan filmin oyuncuları ise;
(bkz: Terrence Howard)
(bkz: NeYo)*
(bkz: David Oyelowo)
(bkz: Cuba Gooding Jr)
(bkz: Method Man) *
(bkz: Kevin Phillips)
not: red tail ismi; kırmızı kuyruklu P-51C Mustang savaş uçaklarını anlatan terimdir.
(bkz: Terrence Howard)
(bkz: NeYo)*
(bkz: David Oyelowo)
(bkz: Cuba Gooding Jr)
(bkz: Method Man) *
(bkz: Kevin Phillips)
not: red tail ismi; kırmızı kuyruklu P-51C Mustang savaş uçaklarını anlatan terimdir.
Yapımcılığını Star Wars ve Indiana Jones serisi gibi unutulmaz yapımlara imza atan ünlü ABD'li yapımcı ve yönetmen George Lucas'ın, yönetmenliğini Anthony Hemingway'in yaptığı film. George Lucas 23 yıldır üzerinde çalıştığı filmine Hollywood'un önde gelen stüdyolarından umduğu mali desteği bulamayınca filmi kendi finanse etmek zorunda kaldı. ABD'de 20 Ocak 2012'de vizyona giren film2. Dünya Savaşı'na giren bir grup siyahi pilotun hikayesini konu alıyor. Projeyi götürdüğü stüdyoların filmi nasıl pazarlayacaklarını bilmedikleri gerekçesiyle mali destek sunmayı reddetiklerini belirten Lucas, kadronun çoğunlukla siyahi oyunculardan oluşmasının, stüdyoların projede yer almak istememesinin en önemli nedenlerinden biri olduğunu kaydetti.
Ben filmi seyretmedim ama geçtiğimiz günlerde bir belgesel kanalında bu insanların hikayesini seyretmiştim. Yani olay tamamıyla gerçeklerden esinlenerek çekilmiş. O günlerden sağ kalan kişilerle yapılan görüşmelerde siyahi oldukları için hiç bir işe layık görülmeyen bu insanların kendilerini ispat etmek için nasıl olağanüstü bir çaba gösterdiklerini görmüştüm. Adeta kendilerinin ve tüm siyahilerin de diğerlerinden bir farkı olmadığını ispat etme yarışına girmişler. ilk başlarda dalga geçilmişse de Alman uçaklarını avlamaya başladıktan sonra gördükleri saygı da giderek artmış.
Tüm bunlardan sonra ise savaş sonrası Amerikalıların vefa göstermesi beklenirken herşey eski haline dönmüş. Birkaç başarı belgesi ve madalya dışında da ellerinde kalan bir şey olmamış.
Ben filmi seyretmedim ama geçtiğimiz günlerde bir belgesel kanalında bu insanların hikayesini seyretmiştim. Yani olay tamamıyla gerçeklerden esinlenerek çekilmiş. O günlerden sağ kalan kişilerle yapılan görüşmelerde siyahi oldukları için hiç bir işe layık görülmeyen bu insanların kendilerini ispat etmek için nasıl olağanüstü bir çaba gösterdiklerini görmüştüm. Adeta kendilerinin ve tüm siyahilerin de diğerlerinden bir farkı olmadığını ispat etme yarışına girmişler. ilk başlarda dalga geçilmişse de Alman uçaklarını avlamaya başladıktan sonra gördükleri saygı da giderek artmış.
Tüm bunlardan sonra ise savaş sonrası Amerikalıların vefa göstermesi beklenirken herşey eski haline dönmüş. Birkaç başarı belgesi ve madalya dışında da ellerinde kalan bir şey olmamış.
2. Dünya savaşına zencilerin müdahil oluşunu anlatan film.
Santim santim izledim film karelerini, gözüme bayağı uzun göründü.
Filmin adı bu olsa iyi idi;
"2.Dünya savaşındaki mandingo".
Santim santim izledim film karelerini, gözüme bayağı uzun göründü.
Filmin adı bu olsa iyi idi;
"2.Dünya savaşındaki mandingo".
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar