bugün

karşılıksız iyilik

dergiler hakkında değerlendirmeler yapan site.

yazarı, yazar kadrosu belli değil.
yapılan bazı yorumlara ve site hakkındaki bazı yazılara bakıldığında, yordam dergisini çıkaran mehmet sait çakar ismi üzerinde durulduğu görülüyor. ona ara sıra yardım eden bir iki kişi daha olabilir.

beğendikleri dergi nerdeyse hiç yok. bu konuda oldukça cimri davranıyorlar.
yazılarda çok belirgin bir agresiflik, hınç ve kötüleme eğilimi var.
adeta intikam almak için yazıyorlar.
ileri sürdükleri görüşler de fazlasıyla öznel. hatta art niyetli.
belli bir eksen ve edebiyat görüşü yok.
yorumlara bakıldığında da görülüyor ki bu adam(lar) saldırarak gündem oluşturmaya, gündeme gelmeye çalışıyorlar. neyi, niçin eleştirdikleri tam olarak anlaşılmıyor bu yüzden. son zamanlarda, eleştirilerin içini biraz daha doldurma eğiliminde oldukları söylenebilir. gerekçesiz eleştiri sadece kötülüğün artmasına, çoğalmasına yol açıyor çünkü.

bazen görüşlerine, dizelerine yer verseler de çok koyu bir ismet özel düşmanlığı yapıyorlar. aynı zamanda, kürt sorununa duyarlı olmayan herkesi karalama eğilimi içindeler. içinde büyüdükleri kültürel havzayı herkesten fazla çekiştiriyorlar. ekmeğini yedikleri tasa pislediklerini söyleyenler çoğunlukta. yazıların isimsiz yayımlanması bu yargıları körüklüyor. ömer lekesiz'in, "karanlığın içinden kurşun sıkmak"la itham eden bir yorumu haklılık payı taşıyor.

şiir anlayışları da tek boyutlu. işlerine gelmeyen, kafalarına uymayan şiir algılarını ve örneklerini bodoslama harcamaya yatkınlar. çuvalladıkları, komik duruma düştükleri, sert karşılıklara cevap veremedikleri görülüyor bu konuda. yazılara serpiştirdikleri alıntı cümlelerle eleştirel kuramlardan haberdar oldukları, modern şiiri bildikleri havası yaratmaya çalışıyorlar. bu yetmeyince kendilerini de eleştiriyormuş gibi görünerek patolojik haller sergiliyorlar. nitekim mustafa uçurum, milat gazetesinde yayımladığı bir yazısında bu tutumlarını mizahla, kara mizahla özdeşleştirmişti.

ön yargıları ve eleştirel tutumları, yaptıkları doğru tespitlerin, önemli ve yerinde çıkarımların da üstünü örtüyor.

onlarca dergiyi takip edip değerlendirmeleri ise takdire şayan.
güncel Önemli Başlıklar