bugün

sözlük yazarlarının itirafları

ben zaten itiraflarımı anca yazabiliyorum. yazıya dökebiliyorum; söze dökmek konusunda çoğu zaman beceriksiz oluyorum. söze dökebilmem için artık son noktaya gelmiş olmam gerekiyor. onun için de daha çok zamanı var ki, hayal edilen cinsten bir zaman diliminden bahsediyorum.

zor seven bir insanım ben sözlük, çok zor sevebilen. bilirsin planlamadan yaşar insan böyle şeyleri. "nasipte varsa gideyim de şu adamı seviyim" demez insan; bir bakar ki kapılmış gitmiş, akıyordur o sularda. ben işte başıma gelecekleri önceden kestirebildiğim için hep geri vitese takarım. fakat sonradan farkederim ki geri vitese taktığım her adam esasında olabilecek makul insanlar olur. ama "olabilecek" sınıfındalar ya onlar; işte o nedenle benim için hep gizemini yitiriyorlar. esasında hazıra konmayı çok seven biriyim de işte...aşk olunca bok var gibi zor olanı seçip uğraşmayı seviyorum. sonra uğraşıyorum uğraşıyorum ve sıkılıyorum.

kendime henüz söylemeye korktuğum, "aşk"ı geçtim hoşlanıp kendimi yakmamam gerektiğinin farkında olduğum bir adam var karşımda. zor bir adam. halk arasında "eli işte gözü oynaşta ve piç" olarak nitelendirilen tiplerden. kendini akıllı, beni de elde edebileceği diğer kızlar gibi sanıyor. ama yavrum bilmiyor benim nasıl pislik bir insan olduğumu. net söylemek gerekirse öyle bir adamın peşimden koşmasını istiyorum. istediği her kızı elde edebilen bir adamın benim karşımda afallamasını istiyorum. daha önce başkalarına yaşattığım duyguları ona da yaşatıp beynini kafasından sökmek istiyorum.

ama çok daha başka bir boyutu da var bu işin ki gün geçtikçe bende kokusuna kapılıyorum adamın. o bana geldikçe ben git diyemiyorum. aklımı başıma toplamam gerekiyor. insanın farkında olduğu gerçekleri eyleme dökmesi her zaman en zoru oluyor değil mi sözlük? biliyorum.. belki de biraz da kafamda büyütüyorum ama aklımı başıma toplamam gerektiğinin de farkındayım.

kimseye hesap vermek zorunda kalmadan bişeyler yazmak hoşuma gidiyor. sırf onun için yazıyorum bunları sana sözlük. "adam"ın bu yazdıklarımdan haberinin olmayacağını bilerek yazmak, bir nevi içimi dökmek... uzun lafın kısası sanırım aşk oyunları oynamayı özlemişim o kadar. beni dinlediğin için teşekkür ederim sözlük.
güncel Önemli Başlıklar