bugün

soykırım yoksa 915 000 ermeni nereye gitti

1914 osmanlı nüfus sayımına bakanlar zaten osmanlı sınırları içinde yaşayan ermeni sayısının yaklaşık 1 milyon 200 bin olduğunu görür.1915 olayları sonrası tehcir için yapılan sayımlarda da yaklaşık 1 milyon ermeninin bulunduğu belgelidir ve bu 1 milyon ermeninin 400 küsür bini tehcir edilmiştir.

bu durumda basit bir matematik hesabıyla 200 bin kadar ermeninin akibeti belirsiz gibi görünüyor.

e hani nerde 915 bin kişi.

bu kadar ucuz çocukça suçlamalara ancak sadece gülünür.

ayrıca zaten lozan görüşmelerine gelen ermeni başbakanı 'kayıp olan 130 bin ermeninin hesabını sormaya geldim' demiştir.

evet ermeni başbakanı haklıdır.yapılan sayımlarda eceliyle ölenleri,1.dünya savaşında osmanlı ordusu içinde ölenleri düştüğümüzde 130 bin ermeninin akibeti belirsiz olduğu görülmektedir.

bu 130 bin kişinin içindede elbette katledilmiş olanlar vardır.ama akibeti belirsiz biçimde hastalıklardan ölenler de vardır, birkaç bin kadar tehcir sırasında ölenler de hatta fransız ve rus ordusu içinde savaşa katılan ve savaş sırasında ölenler de vardır.

dolayısı ile o 130 bin rakamınında önemli bir kısmı savaşlarda,salgın hastalıklarla ölenlerdir.tahmini olarak suçsuz günahsız yere katledilen ermeni sayısı 50 bin civarındadır.

ve tabi işin birde müslüman nüfus yanı vardır.130 bin ermeninin akibeti belirsizdir.tahmin olarak 50 bin kadarının katledildiği düşünülmektedir.oysa katledilen müslüman osmanlı tebaası bu 50 binin kat kat üzerindedir.

yıl 1920, paris barış görüşmelerine katılan ermenilerin sunduğu raporda, anadolu`daki ermeni ayaklanmalarında öldürülen türklerin sayısının 1 milyon 400 bin olduğu ifade ediliyor.

bu rakam ne kadar doğrudur bilemeyiz ama iddianın sahibi bizzat ermenilerdir.

dolayısı ile ortada bir soykırım varsa bu türklere karşı yapılmış bir soykırımdır.ingiliz ve fransız emperyalizmi hatta çarlık rusyasının katkılarıyla anadoludaki ermeniler ayaklandırılmış büyük katliamlar yapmışlardır.bu katliamlara türkler tarafından verilen karşılık devede kulaktır.

üstelik tehcir kararının ingiliz ve fransızların yoğun baskısıyla alındığı da bilinmektedir.tehcirin mimarı da aslında batıdır.bunların hepsi belgelerle sabittir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar