bugün

badak

karşı cins ilişkilerinde kelimeler üstü iletişimi beceremeyen erkek modeliymiş. şimdi bunu cool göstermeye falan çalışmayalım. erkek doğasında belli bir olgunluktan sonra bir seçicilik baş gösterir zaten. armudun çöpü üzümün sapı derken kendi piyasasını da öldürüp en sonunda büsbütün kötünün iyisine kalma durumu oluyor.

şimdi bu baştaki kelimeler üstü iletişime biraz değinelim. bilindiği gibi kadın doğasında bir olayı veya olguyu, duyguyu, düşünceyi doğrudan söyleme programı yok. bir takım sinyallerle anlaşılmayı bekler ya da lafı dolaştırarak anlatıp erkeği savunmasız bırakmayı hedefler*. çünkü erkeğin sabır sınırı kadından yüksek ise de, dinleme gibi temel iletişim becerilerini gösterirken ilgi süresi bakımından kadınla asla yarışamaz. doğrudan sonuca dönük şeyler erkeğe daha yatkındır. işte kelimeler üstü iletişim denen şey jest, mimik gibi beden dilinin çözümlenmesidir. badak kişi temelde bu kod çözümlemesinde yanılıyordur.

öte yandan toplumda badak kelimesinin tam karşıtı olarak yavşak kavramını gösterebiliriz. badak pozitif uçtayken, yavşak negatif uçtadır. bazı badak kimseler tepki olarak ya da bir farklılık göstergesi olarak seçmişler. kişisel seçimle badak olmuş kişi için bir rahatsızlığı vardır diyemeyiz. yine de en doğrusu arayı bulup hak edeni iyi ayırt edebilmek, belli davranışları ona göstermek.

badak kimseler için yaşam koçluğu yapacak iyi bir arkadaş hayati derecede önemlidir. eğer böyle bir arkadaşa sahip değilseniz durumu uzman bir psikologla tartışmanızı ya da haliniz vaktiniz yerindeyse yaşam koçu ile çalışmanızı salık veririm.
güncel Önemli Başlıklar