bugün

rusya da iran hazırlığı

Rusya'nın askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ABD'nin desteklediği israil'in iran'daki nükleer tesisleri vurmaya hazırlandığı ve Moskova'nın da bu olasılığa karşı hazırlık yaptığı ileri sürüldü. Rus basınının iddiasına göre, söz konusu hazırlıklar kapsamında Ermenistan'daki Rus askerleri Türkiye sınırı yakınındaki Gümrü bölgesine sevk edildi.

Olası bir durumda Rusya ve Çin hiçbir sekilde bu olayların içine dahil edilmeyecek bir plan üzerinde çalışılmaktadır aslında.Cunku ne avrupa ne amerika böyle bir savasın içinde bulunmak istemez.Dogru zaman beklenir ve diplomaside kartlar karılır.çin ve rusya atmosferi yukarıda tutacak hareketlerde bulunur ki masaya oturduklarında istediklerini alsınlar iranı verirken.
evet iranı verirken diyorum Çünkü bu arenada ne rusya ne çin dünya uzerinde buyuk bir güç olabilicek mertebeye erişmemiştir.
Büyük devlet olmaları, ekonomilerinin ,ticaret hacimlerinin büyüyor olması amerika ve avrupanın büyük olmasıyla bütünleşiktir.
Turkiye bugunku konjonkturun neresindedir ? Turkiye iranın hiçbir tehtidine yanıt vermemeyi yegler..ama zamanı geldiginde bu savasın içinde olacagını bilerek hareket eder sessiz sedasız.