bugün

joachim löw

öyle fazla havalı takılmadığı için gözden uzak kalan büyük bir futbol adamı.

alman milli takımına tarihinde yapmadığı 10´da 10´u yaptıran adam. bir sürü futbolcu keşfedip adam eden de kendisidir. mesuz özil mesela hemen bütün kariyerini löw´e borçludur. nuri şahin keza öyle, khedira keza öyle...

bu adam belki de dünyanın en iyi teknik direktörüdür. herkese bu kadar büyük yararlılık gösterip, bu kadar mütevazı olmayı başaran çok az insan vardır. türk futbolcusunun avrupa´da aranan marka olmasını sağlayan, aslında ilk adamdır löw. özil´i milli takım kadrosuna almasaydı özil ağzıyla kuş kıcıyla kuş tutsaydı real madrid´in dikkatini çekemezdi. onun bütün kariyerini başlatan kararları veren, joachim löw´dür. mario gomez, bugün avrupa´nın en golcu futbolcuları arasındadır, bu adam kaç yıldır "tutuktu". bu tutukluğunu tesadüfe bak ki löw´ün milli takım teknik direktörü olduğu zamanda attı.

önümüzde avrupa şampiyonası var. joachim, bence gene bayağı işler yapacak bu kupada da. bak, alman milli takımında öyle cristiano ronaldo, iniesta gibi adamlar yok, başında da morinho yok...ama..ama messi´li arjantin´i 4-0 yendiler, herkesin bildiği gibi. bunda kesinlikle löw´ün payı küçümsenemez.