bugün

şenol güneş

örnek alınması gereken insan.
bir röportajdan,
-Dünya 3.;sü olduk. fc Seoul e gittiniz. Hep güneş doğudan doğdu, güneş doğduğu yerde gibi başlıklar atıldı gazetelerde.
- Ben şimdi daha yakına gittim. Oradan nasıl doğuyor merak ettim. Ben sana açıklayayım niye öyle. Bilmiyorsunuz işte. Güneş doğudan doğar, ülkenin doğusu Trabzon sayılır. Oradan doğduk batıya geldik. Batıda batıyoruz. Tekrar doğuya. Daha doğudan doğacaksın. Ben orada bakıyorum güneş sabahları nasıl doğuyor. Biliyorsun güneş doğar ve battığı zaman yıldızlar çıkar. Ama güneş gene doğunca yıldızlar gene yok olup gider.
-Hocam her sohbetimizde aslınızı hiç inkar etmezsiniz ve açık açık söylersiniz. Yaşadığım hayat budur dersiniz.
-Gurur duyuyorum. Yani bizim doğduğumuz yer belli. Sıkıntı gördük yani. Çocukluğumdaki o mutluluğu yakalayabilsem? Bugün servetin olsa onu yakalayamazsın. Kim deniz kenarında tenekenin üstünde midye pişirip yiyebilir. Tertemiz denize girerken mutlu olabilir. O denizi bile bulamıyorlar şimdi. Küresel ısınma oldu, dünya nereye gidiyor. Çocukluğumda o kadar mutluydum ki ama haberim yoktu. Diyordum ki ya okuyamıyoruz, elbise alamıyoruz, imkanlarımız yok, aç kalıyoruz filan derken, mutluyduk çünkü doğanın içindeydik. Doğanın zenginliğini kullanıyorduk bugün o ekonomiye rağmen o saflığı o temizliği o güzelliği bulamıyoruz. Ne yediğimizin yemekte, ne soluduğumuz havada temizlik yok. Karadeniz;de sahil yok. Benim çocukluğumda kumda oynuyordum. Geçen sene gittim ilk defa Rio;ya aynı kum orada vardı. Benim çocukluğumda olan kum şimdi yok ama Rio sahillerinde duruyor. Adam güzel olan şeyleri koruyor. Biz gülün dikenini saklıyoruz, yapraklarını atıyoruz. Yaptığımız iş o.