bugün

pkk tarafından bakınca

Böyle dediler...
Güdümlü TC medyasına inanan bir grup protestonun dışında beklendiği gibi sert eylemler olmadı. Faşizan Türk grupları bdp ilçe merkezlerini basarak kendi ülke bayraklarını astılar. TC medyası bu durumu hafifleterek demokratik tepkiymiş gösteriyor ve kamunun olaylar karşısında 'oh olsun' diyerek sakinleşmesi için aşı yapıyorlar.
Protestolar sosyal medya olarak bilinen birkaç web sitesinde edilen küfürler ve bayrak resimleri paylaşımı olarak devam ediyor. Bu durum Kürdistan aydınları ve Avrupalı gazeteciler tarafından şu şekilde yorumlandı: Kürt Gerillalarının savaş mücadelesini haklı bulan TC vatandaşları asıl suçlunun emperyalistlerin uşağı olan AKP ve yandaşlarının olduğunu biliyorlar. Çeşitli analizlerin verdiği rakamlara göre eylemlerin ardından yazılan küfür ve hakaretlerin çoğunu TC vatandaşları kendi başbakanlarına yapmışlar. Eylemlerin sonunda kendi başbakanlarına küfür eden Tc vatandaşlarının haklı tepkisi gösteriyorki bu eylemlerde suçlu olan Kürdistan gerillaları değildir. Gerillalar halklarının savunması için savaşmaktadır. Resmi düzeyde çeşitli temaslarda bulunmak için Fransada olan HGP yürütme kurulu üyeleriise daha önemli bir noktaya dikkat çekerek 'mutlu musunuz %50' diye tc vtandaşlarının son seçimlerde verdiği oyları gözden geçirmelerini istedi.
Bir grup sosyalist Türk aydının verdiği devrim mücadelesini de yorumlayan HGP yürütme kurulu üyeleri; Mücadelemiz etnik köken haklarını savunmanın ötesine geçmiş Anadolu’da ki bir sosyalist devrim işbirliğine dönüşmeye başlamıştır dedi. Sendikalara, türk aydınlarına ve soyalasit zeminde buluşturmaya çalıştığımız halkın ortak devrimi mücadelemize destek olan türk soyalistlerine teşekkür ettiler.
http://www.firatnews.com/