bugün

pamir pekin

"lale devri" dizisinde fettan yeşim in jinekolog arkadaşı cansel karakterini canlandıran pamir pekin, yönetmen veli çelik tarafından tersanede tekne yaparken keşfedilmiş!..

marmara üniversitesi ekonometri bölümü mezunu olan ve üniversiteye başladığı yıllarda harçlığını çıkarmak için mankenlik yapıp birkaç reklam filminde oynayan pekin, üniversiteyi bitirdikten sonra ahşap yelkenli teknelerin restorasyonunu yapmaya başlamış.

"başkomiser nevzat" dizisinin çekim aşamasında yönetmen veli Çelik in tekne almak için atölyeye geldiği sırada pamir i gören yönetmen veli çelik, daha sonra dizinin senaristi ahmet Ümit le gelerek pamir i dizide oynamaya ikna ederler. o güne kadar birkaç reklam filmi dışında oyunculuk tecrübesi olmayan pekin bu dizi ile oyunculuğa başlar.

piyasadaki diğer yakışıklı erkek başrol oyuncuların çoğunun model yarışmalarından geldiği düşünülürse, pamir pekin in de onlardan pek de eksiği yok. kendini oyunculuk konusunda yetiştirirse en başta son rol aldığı dizide başroldeki bayby face tolga sayışman ve diğerlerini her açıdan sollar.
pamir pekin 31 mayıs 1979 istanbul doğumlu.
görsel