bugün

pasaport

Pasaportun bedeli çok ağır

ilk kez pasaport alacak bir kişinin ödemesi gereken para ne derseniz sizin için hesapladık:

ilk kez pasaport alacaksanız

Öncelikle pasaport bedeli olarak 138 TL'yi başta gözden çıkartmanız gerek. Bitti mi? Hayır... Pasaportun süresini belirlemeniz ve süreye göre de bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Neredeyse dünyanın hiçbir yerinde 6 aylık uzatma yapılmaz ve neredeyse bütün ülkeler en az 6 ay sonrasına geçerli şartı ararken halen ülkemizde 6 aylık pasaport süresi uzatma seçeneği mevcut. Üstelik tamamen işe yaramayan bu uzatma süresi için halktan 126.05 TL isteniyor.

Yani ilk kez pasaport alacak kişi kullanamayacağı 6 ay süreli bir pasaport için bile toplamda 264,05 TL'yi cebinden çıkarmak zorunda.

Eğer uzatma süresini 1 yıl tutarsanız pasaport bedeliyle birlikte ödemeniz gereken tutar 318.15 TL. iki yıl olursa 442 TL, üç yıl olursa 572,80 TL, dört ve üzeri olursa 754,30 TL'yi paşa paşa ödeyeceksiniz.

hesapladım ingiltere'ye gitmek için soygun yapmam lazım gelmekte, zira bedeller çok ağır;

bunlara ek olarak ingiltere vizesi 295 tl ve uçak biletide 200tl yuh diyorum öğrenci adam okulunu bitirdikten sonra nasıl kaçar yurtdışına sorusunu soruyorum, öğrenci tarifesi yapsınlar şunlara, burda çok kazansam zaten ingiltere'de yaşamak için kaçmam bu ne tezatlık.