bugün

palamut

mevsimine ve buyuklugune gore pisirme usulleri vardir. olta palamutu ise sakin verecegim tarifi yapip mundar etmeyin. izgara veya tavasini yapin. buzhane, yani norvec uskumrusu tabir edilen cinsten ise izgarasida guzel olabilecegi gibi firinda da yapilabilir.

tepsiyi sivi yagla guzelce yaglayin. bol miktarda halka sogani dibine doseyin, balik tepsiye temas etmesin. baliklari dizin, bosluklara bol miktarda maydonoz doldurun, maydonozlarin uzerine mantar tikistirin, bol karabiber ve tuz ekleyin, ince bir yag gezdirip 1 bardak kadar su ekleyin. suyu fazla ekleyip buglama sevdasina gitmeyin, corba olur. az olursada kurur, aman dikkat. zaten baligin cani ne ki? hemen piser.

simdi en zor kismi: mahallenizdeki lahmacun firinina is saati olamayan bir zamanda kararli bir sekilde gidip, tepsiyi pisirmesi icin elinizden gelen ikna yontemlerini deneyin. ben iftar saati bile ikna edebiliyorum, eminim sizde basarirsiniz. haa, evde firininiz varsa 200 derecede 15-20 dakikada pisirip hic adamin firinini kokutmayin. sonra sagda-solda laf ediyor pzmenk.
güncel Önemli Başlıklar