bugün

arda turan ın golü bütün halklara armağan etmesi

arda turan'ın kazakistan maçı sonrası yaptığı açıklama üzerine başlayan tartışmadır

Kazakistan'a attığı altın golle Türkiyeyi zafere taşıyan genç golcü maçın ardından çok konuşulacak bir mesaj verdi:

--spoiler--
Mutlu sona ulaştık, çok mutluyuz. Bu golü, içeride oturup konuşurken, Türkiye Cumhuriyetindeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum, bütün Türk evlatlarına armağan ediyorum"

"Bu golü Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum"
--spoiler--

video:
http://webtv.hurriyet.com...e-arda-nin-o-sozleri.aspx

bazıları burada geçen halklar ifadesine takılırken, kimisi de şehit olan herkes kürt, türk ve diğer etnik kökenlerin çocukların hepsinin şahit olduğunu vurgu yapıldığını düşünerek olumlu karşıladı.

bir başka yoruma göre ise, hem gerillanın hem de tsk'nın askerleri ölmektedir. barış artık sağlanmalıdır. şeklinde bir mesaj verildiği.

tabi ben bu kadar sığ bir ülkede bir futbolcudan en son bahsetttiğim mesajın çıkma ihtimali olmadığını düşünüyorum. yine de halklar ifadesi önemli bir ifade herşeye rağmen.

arda turan muhtemelen bu vatan için kürt,türk,çerkez kim ölüyorsa hepsi şehittir hepsi başımızın tacıdır temalı bir kardeşlik mesajı vermek istemiştir.

tabi bu tür olaylar faşistleri çok çabuk ortaya çıkarıyor. gerilla'nın neden dağlara çıktığını sorgulamadan, onların da insan olduğunu unutarak, bu ülkede yanlış giden bir sürü şey olduğunu, bir ülkede otuz senedir dağa çıkılıyorsa bunun nedeninin türkiye cumhuriyeti'nin yanlış politikaları olduğunu görmeyenler var.

terörü bitirelim kandil'i bombalayalım demeyle olmuyor bu işler. bir kişi öldürürsün bin kişi doğar. fikirler kurşun geçirmez diye işine geldiğinde bağıran ulusalcılar bile bu konu da pek bir katılar.

kendini kürt diye tanımlaayn insanlar kürt halkı diye bir kavramdan bahsetmekte gayet halklılardır. faşizm daha fazla şiddet doğrurur. daha fazla milliyetçilik daha fazla milliyetçilikle cevap bulur. bunları görmeden kuru ezber sloganlarla sorunları çözmeye çalışmak ilkelliktir