bugün
- sapık şarkı sözleri9
- kendini evleneceği kıza saklayan erkek9
- filistin37
- mantısıyla meşhur olan ilimiz11
- sözlüğün azması7
- 10 ekim 2026 rizespor fenerbahçe maçı6
- özelden şeftalisini atan yazar14
- osmanoğulları ailesi ne özür borcu3
- arkadaşlar bir şey soracağım12
- bir erko kişisi ile arkadaş olunur mu5
- silvermist'e iki şey söyle20
- bir karpuz falan sikin de bitsin bu çile8
- antipanik'e bir şey söyle22
- bende sağlam patlıcan var diyen manavcı8
- karnabahar5
- bamya sever misin diyen yazar5
- ekmeği tuza bandırarak yemek4
- herkes adam olsun lan3
- sözlük kızlarının kombinleri17
- nervio'nun canının devamlı yaprak çekmesi8
- pıttık fırlatma akımı6
- tarhana çorbası10
- kayseri pastırması ile meşhur şehrimiz4
- yanındakiyle yaşar aklındakiyle ölürsün4
- parcalandim toparlanamiyorum323
- bana iyi geliyorsun diyen kız5
- yaş ilerledikçe arkadaşların azalması2
- uçağımı uçuracak pilot arıyorum4
- mangal kokusunun tüm mahalleye yayılması2
- tavuk tantuni6
- karnabahar brokoli mantar yemeyen insan3
- whatsapptan beni tanıdın mı yazıp engelleyen insan3
- sarapci koalayi denize atmak6
- geçmişte zina yapmış ama tövbe etmiş insan2
- sözlüğü boşverip plaja gitmek4
- cumartesi günleri yalnızlığın daha beter olması4
- traveler konuşursa sözlükte yer yerinden oynar8
- alttaki yazara bir şey söyle24
- anın görüntüsü26
- 44 yaşında psikolog olmak7
- aniden gelen adam tokatlama isteği3
- birazdan kalkacak3
- koruk turşusu3
- çivi çiviyi söker diyen kız5
- allah5
- altın fiyatları3
- coleslaw2
- namazlı meal yazıp kuran da namaz var diyen avel7
- galette3
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı36
kaçınılmaz ve reddedilemez yargıdır. insanoğlu olarak daha bebekken birilerine benzetilmeye başlarız. anne-babamız veya bizi büyüten kim ise o insan bizi kafasındaki ebeveyn profiline dayanarak, yine kafasında çizdiği çocuk profiline benzetmeye çalışır. onu yap, bunu yapma, şöyle ol, böyle insan ol... kendini ezdirme, yalan söyleme, arka bahçede top oynama, düşme, kalkma... ardından gençlik çağlarımızda da biz birilerine benzemeye, zaman zaman da bazılarından farklı olmaya çalışırız. birilerine benzemeye çalışmak belki de çocukluktan gelen boş bir alışılagelmişliğin sonucudur. bazılarından farklı olmaya çalışmak ise yine bazılarından farklı olmaya çalışan farklı insanlara benzememize yol açar. kısacası benzerlikler kaçınılmazdır. yaptığımız her eylemde, ettiğimiz her sözde bir saçmalık sezebiliriz üzerine düşünürsek. kim bilir kaç kez çekirdek yerken ''buna da bir başladı mı bırakamıyor insan!'' demişizdir. kimbilir kaç futbol maçından sonra aynı muhabbetleri yapmış, yaptığımız her aktivitede başkalarını taklit etmiş, insanlarla konuşurken söylenmemiş bir söz söylemeye gücümüz yetmemiştir. güya farklı hissederiz kendimizi diğer insanlardan. belki de kendimizi bu kadar sevme sebebimiz de bu yüzdendir. bencilliğimiz bu yüzden...
bir sır biliyorken susamayız mesela. dedikoduya hayır diyemeyiz. bencilliğimiz olmadan yaşayamayız. daha bencilliğin tanımını bile yapamayan, kendi bencilce davranışlarının farkında olmayıp halen daha ''ben bencil değilim ki!'' diyen bir insanla da nasıl boktan bir hayatımız olduğunu konuşmaya çalışmak fazlasıyla boş bir çaba olacaktır.
herneyse... sonuç olarak yaşamamızın sebebi önceden yapılmış olanları yapmak, söylenmiş olanları söylemek, gidilmiş olan yerlere gitmektir. sonuç olarak... boktan bir hayatımız vardır. halen de kendimizi farklı hissedebilecek kadar da aptal ve hayalci varlıklarızdır.
bir sır biliyorken susamayız mesela. dedikoduya hayır diyemeyiz. bencilliğimiz olmadan yaşayamayız. daha bencilliğin tanımını bile yapamayan, kendi bencilce davranışlarının farkında olmayıp halen daha ''ben bencil değilim ki!'' diyen bir insanla da nasıl boktan bir hayatımız olduğunu konuşmaya çalışmak fazlasıyla boş bir çaba olacaktır.
herneyse... sonuç olarak yaşamamızın sebebi önceden yapılmış olanları yapmak, söylenmiş olanları söylemek, gidilmiş olan yerlere gitmektir. sonuç olarak... boktan bir hayatımız vardır. halen de kendimizi farklı hissedebilecek kadar da aptal ve hayalci varlıklarızdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar