bugün

sezen aksu

son dönem politik mevzularda fazlasıyla adı geçen sanatçı. en son taner öngür ve rahmi saltuk'tan ayar yemişti. fakat sezen aksu'nun ben ne şekilde olursa olsun ayrımcılığa karşı ötekileştirmeye karşı tavır takınıp bu politik arenaya katıldığını düşünmekteyim. sanatçı duyarlılığı gibi bir tavrın içselleştirilmesini de zorunlu bulmamaktayım. belki de katılmasına gerek yoktu bilemeyeceğim. yalnız dikkate değer bir şey var: şu referandum sürecinde evet demesini anlayabiliyorum da ( çünkü eveti sadece iktidar yanlıları savunmadı)fakat iktidar partisinin boy boy resimlerinin altında sezen aksu'da evet diyor olgusu tuhaf gözüktü gözüme hep. kafama takılmış ki yazıyorum.
ben bunu orhan gencebay'ın bir magazin programda çıkıp jüri üyelik yapmasından daha vahim gördüm kendimce. biraz karizma yitimi sanki! evet veya hayır'dan öte bir şey bu. partiyle anılmak! boy boy akp posterlerinin altında olmak! gerek var mıydı yoktu gibi sanki.
ha şunu düşündüyse yorum da kalmıyor aslında: halk akp'ye iktidar partisine yakın. benim de yakın olmam bana bir şey kaybettirmez tam tersi daha çok kazanırım halkın gözünde daha çok sevilirim.
mantık maalesef bu gibiydi. konuşmadan bilememek! lakin karizma yitimi olduğunu düşünmek. ve vazgeçmemek bundan!
© copyright 2005 - 2026