bugün

ak parti nin terörü mutlaka bitirecek olması

en başından iddia etmek istiyorum ki, bu önermeye katılıyorum.

türkiye tarihinde görmediği kadar demokrasiyi ak parti hükümeti döneminde görmüştür, hatalarıyla yanlışlarıyla ak parti adına bunu rahatlıkla söylebilirim. nerden mi biliyorum? (bkz: türkiye tarihi)

önermeye niçin katıldığıma dönecek olursak; "teröristi muhatap almam", "kökünü kurutalım" gibi yöntemlerle terörün bittiği hiçbir dünya ülkesinde görülmemiştir. ilgililer araştırabilir, fransa gibi milliyetçiliğiyle ün yapmış bir ülke bile, teröristi muhatap almış, sorunu masada çözmüştür.

beğenseniz de beğenmeseniz de canlar uluslararası hukuk diye bir kavram var ve ne diyor biliyor musunuz: açıkça şiddete başvurmuyorsa topluluklar, -tam bağımsızlık dahil- tüm isteklerini gerçekleştirebilmek için örgütlenebilirler. şu gereksiz açıklamayı da yapmam gerekiyor ki; türkiye'de kürtler tam bağımsızlık filan da istemiyor.

yüreği yaralı 20 anne var şu an, türk kürt hiç fark etmez hepsi anne. ölenlere allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.

ve çok sevgili türk milliyetçisi kardeşlerim; sizden de rica ediyorum. bir kez daha düşünün, barış için yalnızca bir kez daha düşünün, çok zor değil inanın.